fbpx
16.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Kecskemét polgármestere: „Nincs véleményem” a diáktüntetésekről

- Advertisement -

A kormányközeli sajtó és megmondóemberek hajlamosok a diák- és tanártüntetéseket ellenzéki akciónak titulálni, utcai hőbörgésnek, tanulás helyetti pótcselekvésnek. A kecskeméti önkormányzati televízió a legnagyobb megmozdulás napján be sem számolt erről, pedig éppen a szerkesztőség előtt zajlott a helyi demonstráció. A NER-hez így vagy úgy kötődő sajtó is hallgatott erről.

A jövőjük miatt tüntetnek

Pedig a kecskeméti szakképzős diákok nem másért tüntetnek már egy ideje, mint a saját jövőjükért, és azért, hogy szakmájukat a lehető legjobban elsajátíthassák. Úgy vélik, hogy a rezsiemelés miatti kényszerintézkedések, vagyis a Kecskeméti Szakképző Centrum bizonyos iskoláinak és kollégiumainak összevonása hátrányosan érintenék őket ebben. Valamint az is, hogy rövidítenék az órák hosszát, mert a tananyag így is nagy. Félnek attól is, hogy a délutáni órák után este nem minden vidéki tud hazamenni. Valamint szerintük az is hátrány, ha az eddigi helyett többen laknának a kollégiumi szobákban. Hogy mit is szeretnének a kecskeméti szakképzősök, arról már írtunk, és ez a Szabad Európán keresztül országos visszhangot is kapott.

Miután Kecskemét fideszes polgármestere két és fél éve nem áll velünk szóba, ezért egy nyilvános eseményen (Kecskemét-Kadafalva játszóterének átadásán, amelynek kalandos történetéről írt cikkünket a Szabad Európa Szabad Oldala is hozta) kihasználtuk az alkalmat és a tüntetésekről is kérdeztük. A polgármester előbb erről nem akart beszélni, majd annyit mondott:

Ez már legyen az ő témájuk, ez már nem az én témám. Nincs véleményem.

Mutatjuk videón is.

Hasonló cikkünk:  Kiképzési repüléseket végeznek Kecskemét felett

A kancellár nem mondott semmi érdemit

A játszótér átadóján ott volt Leviczky Cirill önkormányzati képviselő is (Fidesz-KDNP), aki szintén nem állt szóba korábban a KecsUP-pal, de most odaléptünk hozzá is. Azért is, mert éppen ő a kancellárja a szakképző centrumnak, amely az iskolák és kollégiumok összevonását tervezi. Érdemben ő sem nyilatkozott nekünk erről.

Volt már kitűzött dátum, de elnapolták

A szakképzési centrum bizonyos intézményeinek összeköltözése most lett volna esedékes ezen a héten, azonban október 17-én a következő poszt jelent meg a Facebook oldalán:

„Tisztelt Szülők! Tisztelt Oktatók! Tisztelt Tanulók!
Az energia-vészhelyzet miatti ideiglenes iskolai összeköltözések időpontját nov. 2-ig kitoljuk, a további megoldások mérlegelése érdekében.
Kecskeméti Szakképzési Centrum”
A további megoldásokra voltunk éppen kíváncsiak a kancellárnál, de mint hallhatták, erről nem kívánt nyilatkozni. A tüntetések az egészségügyis diákok által indultak, amelyről csakugyan beszámoltunk. Érdekesség ebben az iskolában, hogy a 2019-es önkormányzati választáson, az egyik körzetben győztes fideszes Papp Zoltán lett később ennek az iskolának az igazgatója, akit egy rövid nyilatkozatra sikerült rábírnunk. Mint mondta:

Ez egy utasítás, amit meg kell valósítani. De nincs igazgató Magyarországon, aki ennek örülhet.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...