fbpx
2.2 C
Kecskemét
2023. december 1., péntek

FRISS HÍREK

Hideg volt a tantermekben, kabátban tettek emelt szintű érettségit a diákok Kecskeméten

- Advertisement -

Vizsgázásra nemigen alkalmas körülmények várták hétfőn az emelt szintű szóbeli érettségire érkező diákokat a kecskeméti Kandó Kálmán Technikumban – minderről olvasónktól kaptunk információt. Állítja, olyan hideg volt a tantermekben, hogy a gyerekek és a tanárok egyaránt kabátban ültek.

„Úgy hallottam, hogy hihetetlen hideg volt az épületben, végig kabátban voltak a vizsgázók és a vizsgáztató tanárok is. Nyilván így igen nehéz órákon keresztül koncentrálni, a tudás legjavát nyújtani. Hogyan lehet ezt megengedni?” – tette fel a jogosnak tűnő kérdést olvasónk.

Arról is beszélt, hogy az emelt szintű érettségin nemcsak a kandós diákok szóbeliztek, hanem más (nemcsak kecskeméti) iskolák tanulói is érkeztek rá, mivel a Kandó volt a kijelölt vizsgahely. Itt aztán mindenki szembesült a nem várt kellemetlen helyzettel.

Úgy tudjuk, a vizsgák nem a főépületben, hanem az egyik különálló épületben voltak. Olvasónk szerint az is baj, hogy sem ez, sem a főépület nincs felújítva, pedig egy fűtéskorszerűsítés, nyílászárócsere ráférne, mert régiek az ablakok.

Véleménye szerint valószínűleg az okozhatta a gondot, hogy a fűtést hétvégére teljesen lekapcsolták, és ugyan hétfőn reggel elindították, de a termek nagyon lassan melegedtek fel, olvasónk szavaival élve „szinte sütött a hidegtől a fal”.

„Remélhetőleg figyelni fognak erre a problémára, mert jövő héten meg a középszintű érettségik kezdődnek. Nem tudni, mi áll a háttérben, esetleg spórolás-e, de energiatakarékossági szempontból is jobb lenne, ha nem hagynák az épületeket teljesen kihűlni” – vélekedett a Kecsup szerkesztőségét megkereső, névtelenséget kérő olvasó.

Hasonló cikkünk:  Továbbra is betöltetlenek a nyáron meghirdetett kecskeméti háziorvosi praxisok

Hozzátette, egyébként jó pár éve hasonló problémák voltak a Kandóban, ugyancsak egy őszi érettségi során, akkor egy szülő értesítette az RTL Klubot.

Természetesen az ügyben megkerestük a Kecskeméti Szakképzési Centrumot (ehhez tartozik a Kandó technikum is), annak kancellárját, Leviczky Cirillt és főigazgatóját, Ignácz Bencét. Megkérdeztük, valóban fennálltak-e az említett problémák a Kandó iskolában, tényleg kabátra szorultak-e a vizsgázók, vizsgáztatók? Érdeklődtünk, mi okozta a gondot, miért nem sikerült megfelelően felfűteni a termeket, lesz-e valamilyen következménye a dolognak? Végül megkérdeztük azt is, miként vélekednek erről és miként készülnek a jövő heti érettségire az iskolában. Választ egyelőre nem kaptunk, ha ez megtörténik, visszatérünk a témára.

Ha olvasóink közül valakinek van információja az ügyről, kérjük, írja meg kommentben vagy akár emailben a szerkesztoseg@kecsup.hu címre!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti középiskolák a TOP 100-ban

A HVG idén is kiadta a legjobb 100 magyarországi középiskola listáját. Három kecskeméti is belefért a TOP 100-ba.  Az összeállítás...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...