fbpx
23.5 C
Kecskemét
2024. május 23., csütörtök

FRISS HÍREK

Így zajlott a Kecsup.hu első vitaszínházi estje (videóval)

- Advertisement -

Új rovatának bemutatkozójaként és a közbeszéd megreformálásának nem titkolt vágyával szervezte meg első vitaszínházi estjét a Kecsup.hu pénteken este a Hunyadivárosi Közösségi házban, amelyre – a havas, fagyos idő ellenére is – szép számban ellátogattak az érdeklődők.

A program célja kettős volt, a szervezők egyrészt ezzel a rendezvénnyel szerették volna felhívni a figyelmet legújabb Peremhelyzetek, sorsok címmel indult rovatuk tartalmaira, amelyek átélhetőbb, kézzelfoghatóbb és befogadhatóbb közelségbe hozzák a köztünk kisebbségben, elnyomásban, megkülönböztetésben, nélkülözésben élő helyi vagy régióbeli embereket, csoportokat. A rovat cikkei emellett rávilágítanak szélsőséges, kezeletlen, periférián felbukkanó problémákra, kiemelve a jó módszereket, példamutató életutakat, és a lehetséges helyi vagy külföldi megoldásmintákat.

A rendezvény megvalósításához választott vitaszínházi forma pedig azt a célt szolgálta, hogy a kecsup.hu által felszínre hozott, sokakat érintő társadalmi témákat egy interaktív színházi társasjáték keretein belül vitathassák meg a résztvevők, megteremtve ezzel egy egészséges, érveken és egymás tiszteletén alapuló vitakultúrát.

Hasonló cikkünk:  Az aktív látogatói szemléletre alapoznak a Kecskeméti Vadaskert fejlesztésénél (videóval)

A kecsup.hu első vitaestjének két témakörét a Vastaps Társulat rövid jelenetei vezették fel, ezt követően pedig Sárosi Gábor, rendező, drámapedagógus moderálása mellett zajlottak a viták, amelyek során az alábbi két állítás igazságát keresték a jelenlévők:

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Magyar Péter Kecskeméten zárta Bács-Kiskunban tett körútját

Szerda este érkezett Kecskemétre Magyar Péter országjárása során, a főtéren találkozott szimpatizánsaival és beszédet mondott. Az eseményről a KecsUP...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...