fbpx
19.9 C
Kecskemét
2024. június 23., vasárnap

FRISS HÍREK

„Ijedt öregembernek” nevezte Orbán szimpatizánsát a kormánypárti képviselőjelölt

- Advertisement -

„Szuper, hogy ijedt öregembereket kifaggatják” – szólt bele az interjúba Laczkó-Zsámboki Angéla, a Fidesz-KDNP kecskeméti képviselőjelöltje, amikor a Telex riportere egy idős férfit kérdezett Orbán Viktor csütörtöki kecskeméti kampányrendezvényén. Szeberényi Gyula Tamás kormánypárti országgyűlési képviselő pedig egy idős hölgyet figyelmeztetett, hogy „ellenzéki újságíróknak” nyilatkozik.

Mint arról beszámoltunk, május 16-án, csütörtökön a Hunyadivárosi Közösségi Házba látogatott Orbán Viktor miniszterelnök. A zártkörú, eléggé titkolt eseményen körülbelül kétszáz meghívott szimpatizáns, valamint képviselők és képviselőjelöltek vehettek részt részt, és beengedték a sajtó megjelent munkatársait is. Más médiumoknak szóltak előre a rendezvényről, a KecsUP és a Telex is egy fülesből értesült róla, de nem volt akadálya belépésünknek.

A kép jobb szélén Laczkó-Zsámboki Angéla, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje / Fotó: Hraskó István

Úgy tudjuk, ezen a döntésen azért többen csodálkoztak és rossz néven vették a vendégek közül, és nem örültek jelenlétünknek.

A Telex riportere forgatás közben egy idős urat arról kérdezett, hogy mit szól, hogy a Fidesz vezető politikusai közül Szijjártó Péter külügyminiszter rendszeresen jár Moszkvába, jóban van az orosz külügyminiszterrel, és Orbán Viktor is találkozott Putyinnal (mindez a videón 8:05-től). Ekkor váratlan dolog történt.

Jól hallható, hogy az úr háta mögött megszólal Laczkó-Zsámboki Angéla, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje (6. választókerület) – mintha igyekezne az idős férfinek „súgni” a választ. Az úr annyit tud elmondani, hogy „rendszeresen, mert keletre is kell”, aztán hallatszik a képviselőjelölt kijelentése: „nála jobb külpolitikus nem is kellene” (mármint Szijjártónál).

Ekkor a nyilatkozó idős úr láthatólag kicsit zavarba jött, nem is folytatta. A Telex munkatársa jelezte Laczkó-Zsámboki Angélának, hogy őt is szívesen megkérdezi majd, csak előbb hadd hallgassa meg az urat.

„Szuper, hogy ijedt öregembereket kifaggatják” – jegyezte meg erre a Fidesz-KDNP jelöltje. Szavai a körülötte állókban is vélhetően megrökönyödést kelthettek, egy hölgy ki is igazította: „idős”, és más is a fejét csóválta.

A megjegyzés láthatóan rosszul esett az úrnak, hátrafordult, hogy megnézze, ki volt, aki „ijedt öregembernek” titulálta. Visszafordulva meg is kérdezte: „mi a baj, hogy öreg vagyok?”

A Telex riportere próbálta folytatni az interjút, mondván, miért baj, hogy megkérdezték a férfit. Aki végül azt válaszolta, hogy „az a probléma, hogy Oroszországgal jóban kell lenni” a gáz és Paks miatt, és ezt „csak jó baráti viszonyban lehet megcsinálni”.

Képernyőfotó a Telex.hu videójából

Volt egy másik érdekes eset is. A Telex egy idős hölgyet is megkérdezett Orbán Viktor kijelentéséről, miszerint csak azokat kell meggyőzni, akik amúgy is fideszesek, mert maguktól nem mennek el (a videón 2:10-től).

Hasonló cikkünk:  Kényelmesebb többsége lett a kecskeméti közgyűlésben a Fidesz-KNDP-nek

Az idős asszony bele is kezdett válaszába (egyébként éppen Laczkó-Zsámboki Angéla állt mögötte) és elmondta, a nyugdíjasokat „ez a Magyar Péter egy kicsit megzavarta”. A riporter visszakérdezett, ez személyesen tapasztalta-e, mire a hölgy kijelentette: „hát hogyne!”.

Az interjú közben odament hozzájuk Szeberényi Gyula Tamás, a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti országgyűlési képviselője, és megkérdezte a Telex munkatársait, elmondták-e, hogy „ellenzéki újságírók és úgy kérdezik, mondták a néninek?” A riporter jelezte, elmondták, hogy a Telexnek forgatnak.

Képernyőfotó a Telex.hu videójából

„Tehát tetszik tudni, hogy ellenzéki újságnak. Jó, jó, csak tessék tudni róla” – hívta fel az idős nő figyelmét a politikus. Mire a hölgy kijelentette, hogy a nyugdíjasok nevében van jelen, és szólalt fel. Mint kiderült, azt az üzenetet tolmácsolta Orbán Viktornak, hogy „ez a nyálasszájú, semmirevaló az csak a platón ül”, míg a kormányfő itt egy székre állt, „az meg pódiumon kampányol” – hangzik el a riportban (vélhetően Magyar Péterre célzott a hölgy).

Fotó: KecsUP

Az esetekkel kapcsolatban megkerestük az országgyűlési képviselőt és az önkormányzati képviselőjelöltet is, hogy miután nagyon hasonlóan reagáltak az idősek interjúhelyzetére, van-e esetleg erre központi utasítás, hogy ne hagyják őket nyilatkozni, vagy csak ők gondolják úgy, hogy idős személyek inkább ne válaszoljanak a sajtó kérdéseire? Vagy csak az „ellenzékinek” nevezett sajtó munkatársaival ne álljanak szóba?

Laczkó-Zsámboki Angélának azt a kérdést is elküldtük, hogy miért mondott olyat, hogy „ijedt öregember”, szerinte megengedhető-e egy idős ember ilyen nyilvános minősítése és ilyen kellemetlen helyzetbe hozása?

Ha kapunk válaszokat, frissítjük cikkünket.

Képernyőfotó a Telex.hu videójából

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Visszaáll a régi forgalmi rend az ÉZI-nél lévő kereszteződésnél

Az 52-es főút ideiglenes forgalomtereléseinek megszüntetését követően július 1-jén, hétfőn az önkormányzattal egyeztetett módon visszaáll Kecskeméten az Ipoly utca...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...