fbpx
29 C
Kecskemét
2024. június 21., péntek

FRISS HÍREK

Még át sem adták, de már újraaszfaltozták a csatornafedelek környékét az Izsáki úton

- Advertisement -

Mint korábban beszámoltunk róla, a tervek szerint a nyári hónapokban átadásra kerül a Könyves Kálmán körút és a Petőfi Sándor utca közötti szakaszon 2×2 sávosra alakított Izsáki út. A már jó ideje járható, ellenben még be nem fejezett szakaszon a napokban körbevágták és újraaszfaltozták a csatornafedeleket, ami problémákat okozhat a későbbiekben – az Építési és Közlekedési Minisztérium azonban közölte, ez egy szükséges lépés.

A Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság április közepén megtartott ülésén azt mondták, hogy június 18-án a műszaki, pontosan egy hónappal később, július 18-án pedig a forgalmi átadás is megtörténik. Június 5-én a Sebességmérés/Útinform Kecskemét Facebook-csoportban tették közzé, ahogy az egyik csatornafedél a körbevágáson már túlesett, az aszfaltozáson azonban még nem. Június 7-én, pénteken már ez is megtörtént, akkor így nézett ki:

Fotó: KecsUP

A még mindig felújítás alatt lévő szakaszon egyébként nem ezzel az egy fedéllel jártak el hasonlóan, de talán ez a legfrissebb és leglátványosabb. Az eljárás miatt elképzelhető, hogy a későbbiekben ezek körül kátyúk alakulnak majd ki, ami újabb intézkedéseket és lezárásokat eredményezhet. Ennek szükségességéről és okairól természetesen megkérdeztük az Építési és Közlekedési Minisztériumot is.

„Tájékoztatjuk, hogy a Kecskemét, 52. sz. főút fejlesztési munkálatai a befejező szakaszához érkezett. Az aszfaltozási technológia szükségessé teszi a burkolatba eső közmű fedlapok szintjének utólagos ellenőrzését, és ahol az utazási kényelem érdekében szükséges, ott Vállalkozó a műszaki átadás-átvételi eljárás megkezdése előtt a közmű fedlapokat szintbe emeli” – válaszolták.

Fotó: KecsUP

A 2022 nyarán elkezdődött beruházás az elmúlt két évben sok fejfájást okozott a környéken közlekedő kecskemétieknek, és könnyen lehet, hogy a buszsávok hiánya miatt a végeredménnyel sem lesz mindenki elégedett – különös tekintettel arra, hogy a „modern city” jövőkép koncepciója alapján kialakított P+R parkoló így talán még kevésbé volt logikus és szükséges.

Hasonló cikkünk:  "Drasztikusan nagy változtatásokban gondolkodunk" - részletesen is beszámolt terveiről a kecskeméti közlekedést megreformálni vágyó aktivista

Ha van véleménye a téma kapcsán, akkor írja meg nekünk a szerkesztoseg@kecsup.hu-ra!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Alá kellett dúcolni a mentőfeljárót és a rendelőintézet gyalogos feljáróját a kecskeméti kórházban

A mentőfeljárót fémoszlopokkal, míg a rendelőintézethez felvezető gyalogos feljárót egyelőre fagerendákkal támasztották alá. Elég nagy foltokban kilátszik a vasbetonszerkezet. Olvasónk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...