fbpx
22 C
Kecskemét
2024. szeptember 8., vasárnap

FRISS HÍREK

Visszatér a tábor a Széktói Stadionba

- Advertisement -

Újra elfoglalják régi helyüket a Széktói Stadionban a szervezett kecskeméti szurkolói csoportok, akik több hónapnyi távolmaradás után térnek vissza a D2-es szektorba. A klubvezetés és a szurkolók közötti egyeztetés már az előző idény vége előtt megkezdődött, melynek célja, hogy a két fél között ismét folyamatos legyen a párbeszéd – számolt be sajtóközleményében a KTE.

A gondok a tavaly júliusi Konferencia-liga selejtezőtől kezdődtek, amikor – mint arról a KecsUP beszámolt – nemcsak a pályán került sor párharcra, hanem a lefújást követően is, mégpedig a hazai szurkolók egy kisebb csoportja és a mérkőzést biztosító biztonsági őrök között. Az ügy kibeszéletlenül maradt, de mint utólag kiderült, a szurkolók nézőpontját a klubvezetés csak a nemrég lezajlott egyeztetéseken ismerte meg. A csapatnak sem ment túl jól a játék, és a kialakult helyzetet az is fokozta, hogy a klub szóvá tette a mezőkövesdi első tavaszi mérkőzés után, a szurkolók a viselkedésükkel anyagi büntetést és erkölcsi károkat okoztak a csapatnak. Kölcsönös kommunikáció hiányában a szervezett szurkolói csoportok többsége ezután ideiglenesen felfüggesztette tavasszal a hazai mérkőzések látogatását.

A D2-es szektorban ismét a tábor

A klubvezetés és a szurkolók között történt újbóli kapcsolatfelvételnek köszönhetően ismét visszatér a tábor a Széktói Stadionba, amelyről – előzetes megbeszélésük szerint – a KTE „Csak Kecskemét” című közleményében tájékoztatott.

„Klubunk mindig nagyra értékelte azt a szeretetet, mely az utóbbi évek sikereivel párhuzamosan egyre nagyobb létszámú közönségtől kapott a lelátóról. Az új szezonnak is szeretnénk úgy nekivágni, hogy a Széktói Stadionban továbbra is kitűnő hangulat uralkodjon.

Már az előző idény vége előtt megkezdődtek ennek érdekében az egyeztetések a szervezett szurkolói csoportok képviselőivel, melynek célja az volt, hogy a két fél között elinduljon egy folyamatos párbeszéd, hatékonyabbá téve ezzel a közös törekvéseket. Az első lépéseket megtették a felek, a jövőben is szeretnék fenntartani ezt, hiszen egy dolog mozgat minket: a KTE iránti töretlen tenni akarás.

A szervezett szurkolói csoportok ennek eredményeként a következő idényben a D2-es szektorból buzdítják a csapatot, melyet az idei nyártól az ultrák dedikált helyének nevezünk át. Aki velük együtt szeretne szurkolni a csapatnak, ide érdemes jegyet vagy bérletet vásárolnia a jövőben.

Újabb nagyon izgalmas idény várható az NB I-ben, így mindenkire nagy szükség lesz a lelátón. Töltsük meg az új idényben is a Széktói Stadiont, egyben tegyünk együtt a KTE sikereiért!”

A sorsolás szerint a KTE az első hazai bajnoki mérkőzését július 28-án játssza a Fehérvár FC labdarúgócsapatával, azonban arra lehet számítani, hogy halasztás miatt egy későbbi időpontban kerül megrendezésre a mérkőzés. A fehérvári csapat ugyanis az azeri Sumqajit FK ellen lép pályára idegenben, július 25-én a Konferencia-liga második selejtezőkörében. Hivatalos döntés még nincs róla.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Egy kecskeméti atyát is felfüggesztettek kiskorú szexuális bántalmazása miatt

A kecskeméti Róbert atya és a kiskunfélegyházi R. Gábor plébános ellen is kiskorúak terhére elkövetett szexuális bántalmazás kapcsán indult...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...