fbpx

FRISS HÍREK

Pénteken Felcsúton játszik a KTE, a hazaiak edzőjét, Hornyák Zsoltot kérdeztük

- Advertisement -
Kecsup: Három forduló után 4 ponttal, egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel áll a Puskás Akadémia. Előzetesen ilyen rajttal számoltak?
Hornyák Zsolt: A Ferencváros és a Kisvárda elleni mérkőzésekben több volt. A FTC otthonában jobban játszottunk vendéglátónknál, ám sajnos 0–0-nál kimaradt egy százszázalékos ziccer, valamint egy tizenegyes, és egy olyan jó csapat, mint a Fradi, ezt megbünteti. Az Újpest ellen végig jól futballoztunk, emberhátrányban is helyzeteket alakítottunk ki, akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Kisvárdán az első félidőben mi domináltunk, sok gólhelyzetet tudtunk kialakítani. Szerintem a másodikban sem játszottunk rosszul, csak kicsit passzívabban védekeztünk, így elöl sem voltunk annyira veszélyesek, amit aztán a hazaiak kihasználtak – ezt kell kiküszöbölnünk.
Kecsup: A Guimaraes elleni kupameccsen három meghatározó játékos is sérülést szenvedett. Ez hozott-e magával szerkezeti átalakításokat, változtaniuk kellett-e az idény elején eltervezett játékrendszeren Nagy Zsolt, Szolnoki és Slagveer kiesése miatt?
Hornyák Zsolt: Az eddigi bajnokikon a 3–4–3-as rendszerben futballoztunk, amelyet a nyári edzőtáborban már gyakoroltunk. Komoly érvágás az említett játékosok kiesése, de örömteli, hogy azok, akik az utóbbi néhány mérkőzésen lehetőséget kaptak, nem okoztak csalódást.
Kecsup: Biztosan feltérképezték már a pénteki ellenfelüket, a KTE csapatát. Mit tart a lila-fehérek erősségének, mit emelne ki az újonc erényeiből?
Hornyák Zsolt: A Kecskemét jól szervezett csapat, az első három körben megmutatták, hogy jó a csapatmunkájuk védekezésben, és veszélyesek az ellentámadásaik. Ezen a három találkozón öt pontot szereztek – ez nem lehet véletlen. Egyértelműen oda kell figyelni rájuk, mert az elsődleges céljuk a bennmaradás – azt, hogy minden labdáért megküzdenek, megmutatták az eddigi mérkőzéseiken. Újonc létükre nagyon masszívak, semmiképpen sem szabad őket lebecsülni.
Kecsup: Megítélése szerint a jelenlegi játékoskeret alkalmas-e az idény előtt megfogalmazott célok eléréséhez, tervezik-e új játékos igazolását, lévén a magyar átigazolási piac zárásáig még van idő?
Hornyák Zsolt: Mivel a fent említett kulcsjátékosaink hosszú távra dőltek ki, az ő helyettesítésükre még tervezzük egy-két minőségi futballista igazolását.
Kecsup: Milyen játékot vár a csapatától a pénteki mérkőzésen, milyen meccsre számít az eddig stabil védekezést bemutató KTE ellen?
Hornyák Zsolt: A csapatmunkánk rendben van, csak stabilizálnunk kell a futballunkat, hogy olyan kilencven percet tudjunk produkálni, mint az Újpest ellen. Az ottani teljesítményt kell majd megismételnünk, hogy sikeresek tudjunk lenni a Kecskeméttel szemben.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...