fbpx

FRISS HÍREK

Tiszteletdíjuk felét ajánlják fel a Szövetség képviselői

- Advertisement -

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület Frakciója javaslatokat fogalmazott meg a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatban, illetve kérdéseket intézett a polgármester felé. Közlemény.

Tisztelt Szemereyné Pataki Klaudia Polgármester Asszony!

A kecskeméti polgárok egészségének védelmét tartjuk mindannyian a legfontosabb feladatunknak a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. Rendkívüli feladatokat követel meg a mai krízishelyzet minden felelős városi vezetőtől. A veszélyhelyzet kihirdetése óta párthovatartozástól függetlenül több alkalommal is együttműködtünk.

A hatékony védekezés fenntartásának biztosítása érdekében – amiről a kecskeméti polgárokat folyamatosan és széles körben szükséges tájékoztatni – a következő javaslatokkal és kérdésekkel fordulunk Önhöz.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciója javasolja:

–        az egészségügyi és szociális szféra munkatársait rendszeres szűrésnek vessék alá, illetve biztosítsanak részükre megfelelő számú FFP3-as maszkot,

–        fokozottabban ellenőrizzék a rendőrséggel együttműködve a közterületen történő tartózkodást,

–        az idősotthonok hatékony védekezése érdekében hívják össze online formában az Esélyteremtési Bizottságot,

–        kötelező egészségügyi maszk (vagy annak rendeltetését betöltő textil) viselését a kereskedelmi és vendéglátó üzlethelységekbe, gyógyszertárakba, drogériákba, önkormányzati fenntartású oktatási, gyermekvédelmi és egészségügyi intézményekbe, továbbá hivatalokba belépő és ott tartózkodó személyek számára Kecskemét közigazgatási területén,

–        a plusz szájmaszkok kihordásának megszervezését,

–        a hétvégi időszakban, a helyi piacok reggel 6 órától 9 óráig tartó korlátozott használatának bevezetését a 65 év feletti szépkorúak védelme érdekében.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciójának kérdései:

–        Milyen ellátásban részesülnek azok a nem koronavírusos idős polgártársaink, akiknek a járványhelyzetre hivatkozva idő előtt el kell hagyniuk a kórházat?

Hasonló cikkünk:  Több, mint ötven vádlottja van a minisztériumokon átívelő korrupciós ügynek

–        Milyen fázisban tart a bérleti díjkedvezmények vizsgálata, amit a helyi Operatív Törzs rendelt el a Kik-For Kft. feladatául?

–        Milyen megoldásokkal készül Kecskemét önkormányzat szociális osztálya a megnövekedett, bajba jutott kecskeméti polgárok rendkívüli megsegítésére?

–        Hány koronavírussal fertőzött és hány hatósági karantén alá helyezett kecskeméti személy van?

–        A kormányzati tájékoztatásból ismert védőmaszkokból és lélegeztetőgépekből hány darab kerül, illetve került eddig a kecskeméti megyei kórházba?

–        Kecskemét város területén eddig hol végeztek fertőtlenítést, valamint hol és mikor terveznek rendszeresen végezni?

–        Milyen pénzügyi megoldásokat lát az önkormányzat arra vonatkozóan, hogy a kecskeméti lakcímmel rendelkező lakos – aki családi pótlékban részesül a várostól – azzal azonos összegű támogatást kapjon havonta, ha a veszélyhelyzet ideje alatt hátrányos helyzetben került.

Ezúton tájékoztatjuk Önt és a tisztelt kecskeméti polgárokat, hogy a Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakció önkormányzati képviselői karitatív módon felajánlják tiszteletdíjuk felét a koronavírus megjelenése óta nehéz helyzetbe került lakosok megsegítésére. Lehetőségeinket figyelembe véve mindenben igyekszünk segítséget nyújtani napról napra, ahogy ezt teszi nagyon sok más kecskeméti polgár is a kialakult krízishelyzetben.

Kérem Tisztelt Polgármester Asszony, hogy a javaslatainknak szerezzen érvényt. Ahogy eddig is, úgy az előttünk álló nehéz időszakban is együttműködően állunk az Operatív Törzs rendelkezésére a kecskeméti polgártársaink megsegítése érdekében.

Lejer Zoltán

a Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakcióvezetője

Kecskemét, 2020.04.15

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...