fbpx

FRISS HÍREK

Páncéltörő fegyvereket gyártanának Kiskunfélegyházán

- Advertisement -

Egy hadiipari gyártással és termékfejlesztéssel foglalkozó vegyesvállalat alapításáról szóló szándéknyilatkozatot írt alá 2020. október 13-án, kedden Michael Humbek, a német Dynamit Nobel Defence (DND) ügyvezető igazgatója és Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos kedden Kiskunfélegyházán, a HM Arzenál Zrt. fegyverüzemében – írta meg a 444.hu.

A megállapodás alapján az első két évben a különböző harcjárművek védettségét növelő reaktív páncélzatok (ERA) gyártása valósul meg.

Ezzel párhuzamosan fokozatosan elindul a vállról indítható páncéltörő fegyverek (RGW) alkatrészgyártása is.

Öt éven belül egy teljes egészében hazai előállítású, magyar termékváltozatot fejlesztenek ki.

Michael Humbek (Fotó: Militaeraktuell.at)

Michael Humbek a megállapodás aláírása előtt elmondta: cégük a gyártókapacitás bővítésére törekszik és ennek kerestek megfelelő helyszínt. Nemzetközi kutatásaik során Magyarországot találták a legmegfelelőbb partnernek, különös tekintettel a magyar kormány támogató hozzáállására és a magyarországi befektetői környezetre.

Hasonló cikkünk:  Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

A partnercégek várakozása szerint a Magyarországon készülő eszközök jelentős része – amelyek között nem csak hadiipari termékek, hanem például tűzoltó berendezések is szerepelnek – exportra is kerülhet.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...