fbpx

FRISS HÍREK

Lemondott Szemerey Szabolcs, mert összeférhetetlen a feleségével, a polgármesterrel

- Advertisement -

Már csak az év végéig Szemerey Szabolcs, a polgármester férje a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. (KEDO Zrt.)vezérigazgatója – írta meg az önkormányzati sajtó. Ez az a cég, amely az egyetemi campus építését koordinálja. 2015-től Szemerey a vezérigazgató, és ideje alatt a bejelentett hat épületből egyetlen készült el, az oktatási épület. A további beruházást pedig már nem lesz módjában felügyelni, miután év végével lemondott a vezérigazgató posztról.

Ezt pedig éppen Szemeyné Pataki Klaudia polgármester, vagyis a felesége miatt kellett megtennie. A városvezető ugyanis a Neumann János Egyetemért Alapítvány felügyelőbizottságának tagja. Az alapítvány (amely az egyetemet működteti és állami forrásokkal alapították meg) pedig október végén megvette a KEDO Zrt.-t, tehát a tulajdonosa lett. Így viszont jogi összeférhetetlenség alakult ki, amelyet úgy oldanak fel, hogy Szemerey Szabolcs távozik a vezetői székből. Még az is megoldás lett volna, ha felesége hagyja ott a felügyelőbizottságot, de mégsem ezt választották.

A lap úgy tudja, hogy a KEDO Zrt. élére a KIK-FOR Kft.-től érkezik Minda Imre ügyvezető.

Hasonló cikkünk:  A klímaváltozás egyre jobban kedvez itthon is a szúnyogok által terjesztett betegségeknek

A KecsUP meg nem erősített információi szerint a KIK-FOR Kft. vezetői székébe Nagy Gábor, a Kecskeméti Városfejlesztő kft. ügyvezetője ülhet, akinek a vezetői széke eltűnhet, miután a városfejlesző akár meg is szűnhet azáltal, hogy a megyéhez tennék át azokat a pályázatokat, amelyeket felügyelnek.

FRISS!

Közben biztosra állíthatjuk, hogy Nagy Gábor lesz a KIK-FOR Kft. új ügyvezetője. Erről ugyanis már döntött a polgármester. Megtaláltuk a város honlapjára feltöltött határozatot. E szerint 5 évre szól a szerződése havi bruttó 941.325 forintért. A Kecskeméti Városfejlesztő Kft.-nél pedig ingyen látja el a vezető tisztséget. Ez amúgy tovább erősíti azt az információnkat, hogy már nem sokáig lesz ilyen nevű cég. Ahogy fentebb írtuk.

6 milliós jutalmat kap Minda

A december 11-én meghozott polgármesteri határozatban az áll, hogy tudomásul veszi a KIK-FOR vezetőjének lemondását Szemereyné, és közös megegyezéssel megszünteti a munkaviszonyt. Rá hét nappal pedig kiderül, hogy ő lesz a KEDO Zrt. vezérigazgatója. A polgármester a KEDO Zrt. élére távozó Minda Imrét hat havi jutalomban részesíti. Ez csaknem 6 millió forint.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...