fbpx

FRISS HÍREK

Nemcsik Mátyásnak munkaviszonya van a Miniszterelnökségen, de ennél többet nem árultak el

- Advertisement -

A vagyonnyilatkozatából derült ki, hogy koordinációs munkatársként számít a Miniszterelnökség Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő munkájára (Fidesz-KDNP). Ezért havi 490 ezer forintot kap.

Közérdekű adatigénylésben egy magánszemély a nyilvánossá vált adatok után arról érdeklődött a Miniszterelnökségnél, hogy:

– pontosan milyen feladatkörben és mióta dolgozik a Miniszterelnökségnél,
– milyen juttatást/juttatásokat kapott (kifizetési dátum szerint kérem részletezve minden, a jogviszonyukkal összefüggésben történt kifizetést, beleértve az illetményt, jutalmat, prémiumot, céljutalmat, cafetériát, jubileumi jutalmat, utazási költségtérítést, külön megbízásokat stb.)
– milyen jogviszonyban dolgozik a Miniszterelnökségnél,
– fennáll-e összeférhetetlenség a hatályos jogszabályok szerint Miniszterelnökségben betöltött munkaköre és helyi önkormányzati képviselői mandátuma között.

Elismerték, de többet nem árultak el

Ezerke a kérdésekre ezt a választ adta a Miniszterelnökség:

„Tájékoztatom, hogy a Miniszterelnökség Nemcsik Mátyást munkaviszony
keretében, koordinációs munkatárs munkakörben foglalkoztatja. Az adatigénylésében megjelölt egyéb adatok vonatkozásában tájékoztatom, hogy azok nem minősülnek az Infotv. 3. §-ának 6. pontja szerinti közérdekből nyilvános adatnak, ezért azokat nem áll módomban megküldeni az Ön részére.”

Az adatigénylő erre állásfogalalást kért a Miniszterelnökségtől, hogy az általa kért adatok közérdekű adatnak számítanak-e a törvény szerint. Az egyébként ezt írja erről:

Hasonló cikkünk:  Szakmai konferenciára hívja a gyermekvédelem döntéshozóit Anyácska

„közérdekű adat: az állami vagy helyi önkormányzati feladatot, valamint jogszabályban meghatározott egyéb közfeladatot ellátó szerv vagy személy kezelésében lévő és tevékenységére vonatkozó vagy közfeladatának ellátásával összefüggésben keletkezett, a személyes adat fogalma alá nem eső, bármilyen módon vagy formában rögzített információ vagy ismeret, függetlenül kezelésének módjától, önálló vagy gyűjteményes jellegétől, így különösen a hatáskörre, illetékességre, szervezeti felépítésre, szakmai tevékenységre, annak eredményességére is kiterjedő értékelésére, a birtokolt adatfajtákra és a működést szabályozó jogszabályokra, valamint a gazdálkodásra, a megkötött szerződésekre vonatkozó adat”

Erre még nem érkezett válasz.

Érdekesség, hogy kormányoldalról többször támadták már Bodrozsán Alexandrát (Szövetség) azért, mert kecskeméti képviselőként budapesti munkája van.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...