fbpx
25.1 C
Kecskemét
2024. május 6., hétfő

FRISS HÍREK

Alvó, idős férfitől zsákmányolt 800 ezer forintot

- Advertisement -

A Kecskeméti Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 júniusában Kecskeméten kifosztott egy alvó, idős férfit, valamint több lopást is elkövetett.

A vádirat szerint a vádlott ismerte az 1943-ban született sértettet. Azt is tudta, hogy az idős férfi a kora és a betegségei, valamint az azokra szedett gyógyszerek miatt fáradékony, aluszékony.

A vádlott 2020. június 24-én délután elment a sértett házához. Benézett az ablakon és meglátta, hogy a sértett alszik. Belopózott a házba és 800.000 forint készpénzt és cigarettákat lopott az idős férfitől. A kár nem térült meg.

A vádlott ezen kívül lopásokat is elkövetett: 2019 júliusában egy felújítás alatt álló bölcsődébe, majd 2020 márciusában egy családi házba surrant be. A bölcsődében felfeszített egy fiókot, majd számítógépet, monitort, ventilátort és egy szekrényt lopott összesen 54.000 forint értékben. A családi házból pedig mobiltelefont, pénztárcát, iratokat, bankkártyát és értékes érméket vitt el több mint 430.000 forint értékben. A bölcsőde sérelmére okozott kár részben megtérült.

Hasonló cikkünk:  Tavalyhoz képest idén 124-gyel több önkormányzatnak kell szolidaritási hozzájárulást fizetnie - a kormány a saját kiadásait csökkenti vele

A férfi 2019 őszén parkoló autókból is lopott: az egyik esetben benyúlt egy kisteherautó lehúzott vezetőoldali ablakán és két mobiltelefont zsákmányolt összesen 82.000 forint értékben, míg a másik esetben egy lezáratlan autóból ellopott egy kézitáskát, benne 30.000 forint készpénzzel, személyes iratokkal, bankkártyával és egy pillangókéssel. Az autós lopásokkal okozott kár nem térült meg.

A letartóztatásban lévő, büntetett előéletű vádlottat a járási ügyészség kifosztás bűntettén kívül többrendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével és vétségével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a kifosztással szerzett 800.000 forintra vagyonelkobzást is el kell rendelni. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...