fbpx
2.1 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Alvó, idős férfitől zsákmányolt 800 ezer forintot

- Advertisement -

A Kecskeméti Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 júniusában Kecskeméten kifosztott egy alvó, idős férfit, valamint több lopást is elkövetett.

A vádirat szerint a vádlott ismerte az 1943-ban született sértettet. Azt is tudta, hogy az idős férfi a kora és a betegségei, valamint az azokra szedett gyógyszerek miatt fáradékony, aluszékony.

A vádlott 2020. június 24-én délután elment a sértett házához. Benézett az ablakon és meglátta, hogy a sértett alszik. Belopózott a házba és 800.000 forint készpénzt és cigarettákat lopott az idős férfitől. A kár nem térült meg.

A vádlott ezen kívül lopásokat is elkövetett: 2019 júliusában egy felújítás alatt álló bölcsődébe, majd 2020 márciusában egy családi házba surrant be. A bölcsődében felfeszített egy fiókot, majd számítógépet, monitort, ventilátort és egy szekrényt lopott összesen 54.000 forint értékben. A családi házból pedig mobiltelefont, pénztárcát, iratokat, bankkártyát és értékes érméket vitt el több mint 430.000 forint értékben. A bölcsőde sérelmére okozott kár részben megtérült.

Hasonló cikkünk:  Tegyünk együtt a gyermekekért! – Drámai helyzetben a gyermekvédelem

A férfi 2019 őszén parkoló autókból is lopott: az egyik esetben benyúlt egy kisteherautó lehúzott vezetőoldali ablakán és két mobiltelefont zsákmányolt összesen 82.000 forint értékben, míg a másik esetben egy lezáratlan autóból ellopott egy kézitáskát, benne 30.000 forint készpénzzel, személyes iratokkal, bankkártyával és egy pillangókéssel. Az autós lopásokkal okozott kár nem térült meg.

A letartóztatásban lévő, büntetett előéletű vádlottat a járási ügyészség kifosztás bűntettén kívül többrendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével és vétségével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a kifosztással szerzett 800.000 forintra vagyonelkobzást is el kell rendelni. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...