fbpx
12.7 C
Kecskemét
2021. szeptember 24., péntek

FRISS HÍREK

Alvó, idős férfitől zsákmányolt 800 ezer forintot

A Kecskeméti Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 júniusában Kecskeméten kifosztott egy alvó, idős férfit, valamint több lopást is elkövetett.

A vádirat szerint a vádlott ismerte az 1943-ban született sértettet. Azt is tudta, hogy az idős férfi a kora és a betegségei, valamint az azokra szedett gyógyszerek miatt fáradékony, aluszékony.

A vádlott 2020. június 24-én délután elment a sértett házához. Benézett az ablakon és meglátta, hogy a sértett alszik. Belopózott a házba és 800.000 forint készpénzt és cigarettákat lopott az idős férfitől. A kár nem térült meg.

Hasonló cikkünk:  Blikk: Szájer József egy 200 milliós nyaralóban van a Balatonnál
Hasonló cikkünk:  Blikk: Szájer József egy 200 milliós nyaralóban van a Balatonnál

A vádlott ezen kívül lopásokat is elkövetett: 2019 júliusában egy felújítás alatt álló bölcsődébe, majd 2020 márciusában egy családi házba surrant be. A bölcsődében felfeszített egy fiókot, majd számítógépet, monitort, ventilátort és egy szekrényt lopott összesen 54.000 forint értékben. A családi házból pedig mobiltelefont, pénztárcát, iratokat, bankkártyát és értékes érméket vitt el több mint 430.000 forint értékben. A bölcsőde sérelmére okozott kár részben megtérült.

A férfi 2019 őszén parkoló autókból is lopott: az egyik esetben benyúlt egy kisteherautó lehúzott vezetőoldali ablakán és két mobiltelefont zsákmányolt összesen 82.000 forint értékben, míg a másik esetben egy lezáratlan autóból ellopott egy kézitáskát, benne 30.000 forint készpénzzel, személyes iratokkal, bankkártyával és egy pillangókéssel. Az autós lopásokkal okozott kár nem térült meg.

Hasonló cikkünk:  Orbánék hatvanpusztai birtokán az új épületek is műemlékek lesznek

A letartóztatásban lévő, büntetett előéletű vádlottat a járási ügyészség kifosztás bűntettén kívül többrendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével és vétségével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a kifosztással szerzett 800.000 forintra vagyonelkobzást is el kell rendelni. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Hasonló cikkünk:  Félkészen maradhatnak házak Magyarországon

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...