fbpx

FRISS HÍREK

46 ezer LED ragyog egy kerekegyházi házon

- Advertisement -

Leginkább filmekben látni annyira feldíszített házakat karácsonykor, amelyek -persze túlzással- az űrből is látszódnak. Ilyen film a Kiskarácsony mindenáron, amelyben a főhőst alakító Danny DeVito eltökélt szándéka, hogy háza valóban látszódjon az űrből.

De ilyen házért nem kell az űrig menni, de még az USA-ig sem. Elég elmenni Kerekegyházára a Vörösmarty utcába, ahol sötétedéskor már messziről látszódik a nem mindennapi díszítés az egyik házon. Kb. három évvel ezelőtt kezdődött a ragyogás, ám előtte itt is csak szokványos dekorálás volt. Aztán újabb és újabb égősorok jöttek, az évek során legalább félmillió forintot ráköltött a házigazda a fényekre. Tárolásukra külön helyiség van, ahol dobozokban várják az adventet a fények. De még tartalék is van, ha netán valamelyik füzér megadná magát. A díszítést a család csinálja, és többnyire mindennek megvan a szokásos helye, és erre emlékeznek is, nincs papírra vetve. Egy-két hétig tart az égősorok felhelyezése, a leszedés egy nap alatt is megvan. Hogy áramfogysztásban ez mennyit jelent, nem tudják, azt azonban igen, hogy sosem volt áramingadozás vagy bármilyen probléma a sok izzó miatt, és még csak nem is megerősített hálózatról van szó. Most 3200 méter hosszú égősor díszíti a házat, összesen pedig 46 ezer LED ragyog.

Hasonló cikkünk:  Közösségi szemétszedést szerveztek Kerekdombon

Természetesen a csodájára járnak a ragyogó háznak Kerekegyházán. Szinte már program lett, mindig vannak a ház előtt, akik csodálják, fotózzák. A házigazdák pedig, ha úgy adódik, szívesen mesélnek is róla a kíváncsiaknak. Tavaly az utcáról készítettünk egy rövid videót a házról. Idén azonban beengedtek minket az udvarba is, így a teljes pompájában megmutathatjuk az ingatlant a következő videóban.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...