fbpx
16.2 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

40 ezer forintra bírságolta meg a KTV-t a Médiatanács

- Advertisement -

Mint arról beszámoltunk, a Médiatanács hatósági eljárást indított a Kecskeméti Televízió ellen, majd meg is bírságolta azt, mivel egy ellenőrzés során azt találták, hogy nem teljesíti kötelezettségét az önkormányzati sajtó. Tavaly október 10. és 16. között bizonyos műsorok a vizsgált adáshét egyetlen napján és heti szinten sem érték el a vállalt időtartamot, a helyi közélettel foglalkozó műsorszámok napi és heti aránya is kevesebbnek bizonyult a határozatban rögzítetteknél, valamint a napi rendszeres híműsorokra vonatkozó kötelezettségét sem teljesítette.

A múlt heti cikkünkben jeleztük, hogy a KTV-hez is elküldtük kérdéseinket, és ma délután 16 órát jelöltünk meg határidőnek. Jött is válasz az önkormányzati televíziótól. Kozák Polett ügyvezető-főszerkesztő a következőt írta a KecsUP-nak:

„A Médiatanács megállapította, hogy a Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft. megsértette a hatósági határozatában foglaltakat, mivel 2022. október 10-16. közötti időtartamban a közszolgálati műsoridő a heti 168 óra helyett heti 150 óra 9 perc volt, a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámok össz heti időtartama a 161 óra helyett a 141 óra 10 percet érte el, a napi rendszeres híradásra szánt idő pedig 1 óra 36 perc és 2 óra 57 perc között mozgott. Így ezeknek a műsorszámoknak napi és heti aránya is kevesebbnek bizonyult a határozatban rögzítetteknél.

Hasonló cikkünk:  Kadás diák lett a Közgazdasági Diákolimpia bronzérmese

Az üggyel kapcsolatos nyilatkozatát a Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft határidőre megtette. Ennek folyományaként az NMHH a maximálisan kiszabható bírság 0,08%-ának kiszabásáról döntött, ami 40 ezer forintot jelent.

A bírság kiszabásának semmi köze nincs a Hírös Hírek és a Múzsa magazin támogatásához, azt a Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft sikeres pályázata eredményeképp 2023-ban is folyósítja a Médiatanács, a megvalósult – és az NMHH által elfogadott – műsorszámok után.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...