fbpx

FRISS HÍREK

A teljhatalmon túl – Orbán minden fillérről tudni akar

- Advertisement -

A Fidesz propaganda gépezete bevezette a „guruló dollárok” narratívát, amely kampányt a titkosszolgálatokat és a kormányzati nyilvánosságot tavaly óta egy kézből irányító Rogán Antal kommunikációs miniszter vezényli. Előzménye az a tavaly novemberi titkosszolgálati jelentés, ami szerint az Action for Democracy amerikai lobbiszervezet 3 milliárd forintot küldött magyarországi szervezeteknek a 2022-es kampány során.

Ez a kormányzati kommunikáció jó eséllyel velünk lesz a jövő évi választásokig, ugyanis az ilyen titkosszolgálati megoldások – ahogy az a Magyar Jeti egészestés filmjéből, a Valótlanulból is kiderül – eddig is visszatérő elemei voltak a kampányoknak, az viszont, hogy a 30 milliárd forinttal feltőkésített titkosszolgálatokat és a propagandát Rogán Antal egy kézből irányíthatja, új minőséget jelent a Fidesz-kampányokon belül is.

A közösségi médiát elárasztották a dollárokban úszkáló videók, később a kormánypárti képviselők, végül a miniszterelnök is használni kezdte a kifejezést. Kocsis Máté március végén a Mandiner kérdésére utalt rá: új törvényekkel készülnek fellépni a „dollárbaloldallal és támogatóival” szemben. A politika az amerikai érdekek kiszolgálójaként kezdte ábrázolni a tőle független nyilvánosságot. A Magyar Nemzet átfogó cikksorozatot indított a „dollármédia” finanszírozási hátteréről. Orbán Viktor kijelentette„nem csak dollárbaloldal, dollármédia is van”.

Kocsis június végén a hatalom által bekebelezett Indexen jelentette be, hogy a kormány újabb támadásra készül a civil szférával és a független nyilvánossággal szemben. Arról beszélt az interjúban, hogy törvényi eszközökkel is meg kell akadályozni, hogy pártok akármilyen formában külföldről támogatáshoz juthassanak, ezért egyszerre készülnek az alaptörvény- és a Btk. módosítására is. Majd utalt rá, hogy a jogszabályok civil szervezetekre és sajtótermékekre is vonatkozhatnak majd.

Hasonló cikkünk:  Interjú Brüsszelből, megrongált Fidesz-iroda, letiltott politikusi interjú, dermesztő iskolai légkör

Szeptemberben az MTI-nek már arról beszélt a frakcióvezető: kiterjesztik a választási törvényt az álcivil szervezetekre; a törvénycsomag pedig mindazon „politikusok, pártok, civil szervezetek és médiaszolgáltatók ellen irányulhat, akik külföldi finanszírozásból szereznek támogatást.”

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...