fbpx

FRISS HÍREK

A kecskeméti kórház főigazgatója is a 24 felmentett szakember között lehet

- Advertisement -

Rengeteg kórházigazgatót mentett fel a belügyminiszter, illetve a megbízott országos kórház-főigazgató szerdán – terjedt el a sajtóban. A KecsUp úgy értesült, dr. Gondos Miklós, a kecskeméti megyei kórház főigazgatója is köztük van, de az indok esetében még nem ismert, a kórház egyelőre nem válaszolt megkeresésünkre.

A Belügyminisztérium az érintett intézmények és vezetők nevének említése nélkül adott ki közleményt, számol be róla az országos sajtó, például a Hvg és a Telex.

  • Pintér Sándor belügyminiszter 2023. december 31-ei hatállyal, érdemeik elismerése mellett, 2 országos intézet és 5 vármegyei kórház főigazgatójának vezetői kinevezését vonta vissza, mivel betöltötték a 65 éves korhatárt.
  • Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) megbízott vezetője ezzel egyidejűleg 10 városi kórház főigazgatójának főigazgatói kinevezését vonta vissza, de „az érintettek szakmai munkájuk elismeréseként kitüntetésben részesülnek”.
  • Ugyancsak december 31-ei hatállyal további 2 vármegyei kórház főigazgatójának és további 5 városi kórház főigazgatójának a felmentéséről is döntöttek, de nem vezetőként tovább foglalkoztatják őket.

Az új főigazgatók kinevezéséig az intézmények vezetését a helyettesek látják el – zárul a közlemény.

Kecskeméti kórházi körökből úgy tudjuk, hogy dr. Gondos Miklós, a kecskeméti – hivatalos nevén a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház – főigazgatója is az érintett főigazgatók között van. Esetében (mint vármegyei intézmény vezetője) a közleményt alapul véve két eset lehetséges tehát:

– visszavonták vezetői kinevezését, mert betöltötte a hatvanötöt

Hasonló cikkünk:  Varga Mihálynak azonnal elő kell teremtenie több, mint 63 milliárd forintot

– felmentették, de tovább foglalkoztatják, csak nem vezetőként.

Érdeklődtünk a kecskeméti kórháznál, megerősítik-e értesülésünket, hogy a főigazgatói felmentési hullám érinti-e dr. Gondos Miklóst is, és ha igen, milyen ok miatt? Választ egyelőre nem kaptunk, ha igen, frissítjük cikkünket.

Annyi viszont bizonyos, hogy Pintér Sándor belügyminiszter tavaly július 1-jével nevezte ki Gondos Miklóst a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatói pozíciójára, a kórházat több mint huszonöt éven keresztül vezető dr. Svébis Mihály halála után.

Annak nem találtuk nyomát, hogy a főigazgató jelenleg hány éves lehet, de az a kórház közösségi oldaláról is tudható, hogy dr. Gondos Miklós 1985-ben diplomázott a SOTE Általános Orvosi karán, azt ezt követő harminc évben sebész szakorvosként gyógyította a betegeket, 2005-től magasabb vezetői beosztásokat látott el. Két éven keresztül főigazgatóként vezette az állami kórházfenntartó szervezetet is, az ÁEEK-et. Ezután a Honvédkórház felügyeleti főigazgató-helyettesi pozícióját vállalta, majd ezt cserélte a kecskeméti kórház vezetésére.

Cikkünket folytatjuk, amennyiben a kórház válaszol megkeresésünkre, bár erre az elmúlt négy alkalommal nem volt sajnos példa.

FRISSÍTÉS: Szerda délutáni megkeresésünk kapcsán este érkezett válasz Nagyné Szigeti Dórától, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház kommunikációs osztályvezetőjétől, amelyben úgy fogalmazott: „Tudomásunk szerint sem minket, sem Bács-Kiskun vármegyét nem érinti a vezetőváltás.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...