fbpx

FRISS HÍREK

Maci Kórház program – hazavihető plüsspajtásokkal könnyítik meg a kis betegek napjait

- Advertisement -

A „Maci Kórház- Menjünk együtt haza” jótékonysági plüssmaci gyűjtési programhoz idén csatlakozott a kecskeméti Széchenyi István Közösségi Ház is. Farkas Edina és Nagy Zsófia, a közösségi ház program- és közönségszervező munkatársainak kezdeményezése alapján indult el náluk is a jótékonysági plüssmaci gyűjtő program.

Az akció rövid idő alatt rendkívül sikeresnek bizonyult, az általuk összegyűjtött több tucat maci már be is költözött átmeneti otthonába – ahol majd új gazdira talál – a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Csecsemő -és Gyermekgyógyászati Osztályára.

– A Széchenyi István Közösségi Ház csatlakozott a „Maci Kórház- Menjünk együtt haza!” elnevezésű civil kezdeményezéshez, hiszen gyűjtőpont lettünk, bármikor fogadunk macikat – mutatta be a programot Farkas Edina, a Széchenyi István Közösségi Ház program- és közönségszervező munkatársa.

A kezdeményezés célja az, hogy a kórházba kerülő gyermekek egy „társsal” vészeljék át a nehéz napokat, és ha már jól vannak és hazamehetnek, akkor is velük maradhasson ez a maci, elkísérve őket otthonukba.

Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház

– Nagyon hasznos kezdeményezésnek tartom – köszönte meg a gyermekosztály nevében a gyűjtés szervezőinek a munkát és a macikat Vidéki-Nagy Renáta vezető ápoló. – Senki nem jön szívesen kórházba, így abban a feszültséggel teli helyzetben, mikor bekerülnek a gyerekek, jól jön a lelki támogatás. Kis betegünk már a betegfelvételnél egy társat választhat magának, aki elkíséri a vizsgálatokra és melyet később haza is visz majd. A nehéz pillanatok együtt gyorsabban telnek, mely a mi munkánkat is könnyebbé varázsolja.

Hasonló cikkünk:  A kecskeméti Mercedes-gyárban robotot tesztelnek az alacsony képzettséget igénylő feladatokhoz

A plüssmacik tisztítását az Empír Enteriőr vállalta magára térítésmentesen.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...