fbpx

FRISS HÍREK

Fiatal tehetségek koncertje a Kecskeméti Kodály Iskola dísztermében

- Advertisement -

Egy újraélesztett hagyomány kapcsán rendeztek hangversenyt az iskolában. Fiatal virtuózok csillogtatták meg tehetségüket a közönség előtt. Szólistaként léphettek a tribünre, hátuk mögött a Kecskemét Szimfonikus Zenekar kiváló zenészeivel.

A rendezvény gyökerei egészen 1997-ig nyúlnak vissza, mikor is Gerhát László korábbi zenekarvezető, zongoraművész ötlete alapján létrejött az első hangverseny. Gerhát ezúttal is jelen volt a jeles eseményen a nézők soraiban.

A több mint húsz éven át tartó programsorozatnak sajnos a COVID járvány véget vetett, és a szervezők most látták újra elérkezettnek az időt arra, hogy fellépési lehetőséget biztosítsanak a végzős tanulók számára.  Mivel legtöbbjük felvételizett a zeneakadémiára, így kiváló alkalom volt a zeneszerető publikum előtti fellépés.

Fotó: Varga László/kecsup.hu

A szervezésben aktív szerepet vállalt a Hírös Agóra, valamint Hollókői Huba jelenlegi karmester, művészeti vezető, aki elmondta, hogy számára is nagy meglepetést okozott a fellépők felkészültsége. Magabiztosan léptek a nézők elé, észrevehetettlen volt a tűzkeresztségen átesők lámpaláza.

Hasonló cikkünk:  Riport a kanalasgém-telepről: megnézhettük az idén kikelt fiókák gyűrűzését - videóval

Fotó: Varga László/kecsup.hu

A helyszín kiválasztásánál figyelembe vették, hogy a fellépők hazai pályán szerepeljenek, és egy új terem ne nyomja rá a bélyegét az előadásra, ezzel kiiktatva a felesleges stresszforrási lehetőséget.

Fotó: Varga László/kecsup.hu

A szervezők szeptember óta készültek az eseményre, amelyre a fellépőket a felkészítő tanárok delegálása alapján választották ki.

Olyan meglepő színfoltok jelentek meg az est folyamán, mint az orgona, fuvola és még két gyönyörű áriát is élvezhetünk.

Fotó: Varga László/kecsup.hu

Ezentúl várhatóan ismét minden évben megrendezik az eseményt, hogy újabb diákok szerezzenek szakmai tapasztalatot élesben. A mostani fellépőket látva nem kizárt, hogy némelyikükkel akár nemzetközi fellépéseken is találkozhatunk majd.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...