fbpx
12.9 C
Kecskemét
2024. február 27., kedd

FRISS HÍREK

Két éve büszkén ígért tartós kátyúzást a városüzemeltetési cég

- Advertisement -

Tegnap bemutattunk egy kátyút, amelynek kijavítása egy napot sem bírt ki. Mire kijöttek a munkások, már több autó is defektet kapott itt. Szóval ideje volt már valamit csinálni vele. 2019-ben úgy sikerült tehát Kecskeméten egy kátyúzás, hogy másnapra már jelentős lyukak tátongtak újra az aszfalton.

Pedig két éve büszkén jelentette a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft., hogy új kátyúzó gépükkel jelentősen tartósabb lesz az útjavítás. 37 millió forintba került és az önkormányzat fedezte ezt. Sipos László városüzemeltetésért felelős tanácsnok akkor azt mondta, hogy akár egy évtizeddel is meghosszabbíthatja az aszfalt élettartamát az új technika. Csak remélni tudjuk, hogy a Beretvás közben nem ezzel készült a kátyúzás, mert ha igen, akkor igen nagy a baj. A korabeli sajtóbeszámolók szerint az úthibák 80%-át ezzel a géppel kívánta javítani a városüzemeltetési cég, és csak a többire számolt kézi kátyúzást. Ami kb. lapátolást és döngölést jelent.

Hasonló cikkünk:  Nem is a jéghideg vízben úszni igazán kemény, hanem onnan kijönni

Egy útjavítással foglalkozó cég szerint még az ideiglenes kátyúzásnak is kell bírnia 2-3 évet. Ilyenkor nem vágják körbe a területet, csak kitisztítják a lyukat, amit betömnek. A tartós megoldással e cég szerint is 10 évig eltűnik a kátyú. De ebben az esetben körül kell vágni a kátyút és utána elvégezni a munkát. Az ideiglenes megoldásnál ugyanis a töredezett környező felület hamar szétporlik, és ez az oka annak, hogy hamarabb kimozdul a helyéről a javítás. Piaci alapon, nagyobb megrendelésnél egy négyzetméter nagyságú terület kátyúzása kb. 8000 forint. Így egy-egy utcában könnyen összejön viszonylag rövid idő alatt egy százezres tétel is.

Az idei költségvetés utak, járdák, kerékpárutak üzemeltetésére, fenntartására és javítására mintegy 720 millió forintot tartalmaz.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...