fbpx

FRISS HÍREK

A múlt ünneplése: a vintage belsőépítészeti dizájn

- Advertisement -

A vintage lakberendezés az elmúlt korok eleganciáját és nosztalgiáját ünnepli, gyakran az 1900-as évek közepének stílusaira összpontosítva. Különböző korszakokból származó elemeket foglal magába: antik, retró és klasszikus darabok harmonikus keverékét. 

Vintage és modern hangulat egyben 

A vintage enteriőrök a történelem és a karakter érzetét sugározzák, díszes részletekkel, időtlen bútorokkal, dekorációs tárgyakkal. Minőséget és tartósságot nyújtanak vintage stílusban is a Prémium bútoráruház étkezőbútorai, melyek többféle színben, anyagban és kialakításban elérhetők. Egy puha bársony kárpitozással és karcsú fém lábakkal rendelkező étkezőszék a vintage stílusú otthonokba is remekül illik. 

Ezek az elegáns, bársony kárpitozású székek széles színválasztékban érhetők el, a visszafogottabb bézses, szürkés árnyalatokon kívül egyebek mellett curry, türkiz, rózsaszín, fahéj színekben is kapható. 

Tompa színek, virágminták

A vintage enteriőrökben gyakran használnak pasztellszíneket, virágmintákat és sérült felületeket, hogy fokozzák az antik bájt. Ez egy olyan stílus, mely értékeli a letűnt idők szépségét, nosztalgikus és hívogató hangulatot kínálva a modern terekben. 

A nappaliban és a hálószobában a legkönnyebben úgy jeleníthetünk meg vintage elemeket, hogy ilyen stílusú ágytakarókat, párnákat, lámpaernyőket használunk. A virágok, pillangók, szívecskék kellemes, meleg, otthonos hangulatot teremtenek.

Miért szeretik az emberek a vintage stílust?

Emma Roberts színésznő nemrégiben átalakíttatta otthonát, mely ma már úgy néz ki, mint egy vintage babaház. A hírek szerint a falakat elefántcsontszínűre festette, a padlózatot és a bútorokat is lecserélte, és olyan személyes régi tárgyakkal dekorálta, melyek csak fokozták a nosztalgikus hangulatot. 

Hasonló cikkünk:  A magyar közmédia nézői is megismerhetik Hszi Csin-ping válogatásában a kínai kultúrkör bölcsességeit

Olyan ez, mint egy varázslatos időgép, mely elrepít bennünket a bájjal teli letűnt korokba. Ráadásul lelket és egyediséget is visznek a modern terekbe, megtörve ezzel a tömeggyártott minták egyhangúságát. 

Nem kell, hogy óriási dolgokra gondoljunk. Olyan apró kiegészítőkkel is megteremthetjük ezt a hangulatot, mint a képkeretek, faliképek, órák. De akár a konyhában is alkalmazhatjuk a stíluselemeket. Leginkább az étkészleteknél, egy fehér tányér apró kis virágokkal, legyen az akár levendula vagy rózsa, biztosan jó választás. A konyhában a vintage hangulatot csak fokozzák az olyan apró holmik is, mint például a fűszernövényes kaspók, hűtőmágnesek, mintás konyharuhák. 

Nosztalgikus hangulat minden helyiségben

A kamrában is használhatunk vintage holmikat, akár a polcok kiépítésénél is. Egy-egy tárolóedény vagy befőttesüveg is meghatározhatja az egész helyiség hangulatát. De ugyanez igaz a fürdőszobára is, ahol például festett kerámia szappantartóval és fogkefetartóval tudjuk megteremteni a vintage hangulatot. 

A vintage stílust tehát otthonunk bármelyik szegletébe be tudjuk csempészni, akár nagyobb volumenben, akár apróbb változtatások formájában. 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...