fbpx

FRISS HÍREK

Úgy tűnik, az új szolgáltató már hozza az ideiglenes buszokat Kecskemétre

- Advertisement -

Egyik olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy mozgás van az új busztelephelynél, és eddig nem látott buszok érkeztek oda. Fényképeket is küldött, amelyek alapján kimentünk a helyszínre. Valóban, olyan buszokat fotóztunk, amelyeket eddig nem láttunk a városban. A festés is más, mint amit megszoktunk.

Korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy januártól májusig egyelőre ideiglenes buszokkal (és a város 25 darab Mercedes buszával) oldja meg az Inter Tan-Ker zrt. a tömegközlekedést. Mújustól viszont hozza az addig legyártot új dízel buszokat.

Érdekesség, hogy olyan rendszám, amelyet mi rendszámnak ismerünk, nincs rajtuk. Csak a tartó helye látszódik. Van azonban egy matrica minden buszon, ami akár azt jelezheti, hogy melyik rendszám tartozik a buszhoz. Ha így van, akkor ezek a buszok nem Magyarországon jártak eddig.

Az egyik busz rendszámtábla tartóján Hollandiára utaló weboldal címet láttunk. Amikor rákerestünk a MAN Lion’s City buszaira (ez is látszódik kinagyítva), akkor pont olyan rendszámokat láttunk az ott közlekedő buszokon, mint amilyen szám és betű kombinációk ezeken vannak. Valamint a járat száma ugyanúgy a busz bal elején olvasható Hollandiában, mint ahogy ezeken a buszokon is.

Hasonló cikkünk:  Gergely-járás a Lakiteleki Szivárvány Óvodában - fotógalériával

FRISS:

Holland újságcikkek szerint 2025-ben az országban az új buszok már mind kibocsátásmentes buszok lesznek. Tehát vagy zöld fűtőanyaggal üzemelnek, vagy napelemmel és szélmalmokban előállított elektromos árammal működnek majd. Ha van a kettő között összefüggés, akkor nem kizárt, hogy ott igyekeznek megszabadulni azoktól a buszoktól, amelyek egy ideig Kecskeméten közlekedni fognak. Már amennyiben valóban az új szolgáltató hozta ezt a néhány darabot ide ezzel a céllal.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...