fbpx
21.1 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Koronavírus-járvány: Moszkva zárva és nő a fertőzöttek száma Angliában is

- Advertisement -

14.057 új fertőzöttet regisztráltak csütörtökön Oroszországban, ami közel a dupláját jelenti az egy hónappal ezelőtti adatoknak. 416 fő meghalt a fertőzésben, írja az index.hu. A fertőzés legnagyobb gócpontja Moszkvában van.

A fővárosban emiatt egyrészt különleges nyeremények kisorsolásával próbálják oltásra bírni az embereket, másrészt pedig június 15-től lezárták a várost, és így sokaknak még csak dolgozniuk sem kell ezen a héten. A döntés azért is érdekes, mert Vlagyimir Putyin elnök egészen idáig azt hangsúlyozta, hogy Oroszország jobban kezelte a járványt, mint más országok.

Hiába a népesség nagyon magas szintű átoltottsága, a koronavírus elsőként Indiában azonosított delta variánsa annyira fertőzőképes, hogy még így is exponenciálisan nő az új fertőzöttek száma Angliában. 11 naponta duplázódik az új fertőzöttek száma. Május 20-án 2694 új esetet azonosítottak, június 7-én már 5584-et. Azóta tovább növekedett az új fertőzöttek napi száma, június 16-án már 8808 új esetet jelentettek.

Hasonló cikkünk:  A magyarok költik a legkevesebbet az EU-ban

Magyarországon négy halálos áldozata volt szerdán a koronavírus-járványnak, Budapesten zsinórban a második napja nem jelentettek halálos áldozatot. Az Operatív Törzs jelentése szerint szerdán 113 új fertőzöttet, a keddinél kicsivel többet regisztráltak. Az elhunytak száma 29.944.

 

 

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...