fbpx
24.3 C
Kecskemét
2024. május 4., szombat

FRISS HÍREK

Bojkottálta a Fidesz a kilakoltatási moratórium lejárta miatt összehívott rendkívüli ülésnapot

- Advertisement -

A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt elmaradt az egyre súlyosbodó lakhatási válság miatt összehívott rendkívüli parlamenti ülés pénteken.

Ellenzéki pártok és független országgyűlési képviselők azért kezdeményezték az Országgyűlés összehívását, mert április 30-án lejárt a kilakoltatási moratórium. A Jobbik, az MSZP, a DK, a Párbeszéd, és az LMP közös közleményben figyelmeztettek: azonnali segítség kell, „újra családok ezrei kerülhetnek utcára, tavaly több mint háromezer családot lakoltattak ki.”

Hozzátették: az Alaptörvény kimondja, hogy Magyarország törekszik arra, hogy mindenki számára biztosítsa „az emberhez méltó lakhatás feltételeit”, de az állam gyakorlatban nem tesz semmit.

A Fidesz-KDNP frakció az ülés előtt közölte: nem vesznek azon részt, mert „azok az ellenzékiek akcióznak most a parlamentben, akik devizahitelekbe hajszolták az embereket, de egyetlen, a bajba jutottakat segítő intézkedést sem szavaztak meg.”

Hasonló cikkünk:  EP-választás: a Fidesz két mandátumot, az ellenzék akár félmillió voksot is veszíthet

444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Két új kecskeméti polgármesterjelölt – bővülhet még a számuk

Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk és Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltje is leadta - Szemereyné...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...