fbpx

FRISS HÍREK

Központosították a kamarai hozzájárulás beszedését: Tiborcz István bankjába kell utalni 

- Advertisement -

2022. január 1-jét követően megváltozik a kötelező kamarai hozzájárulás beszedése. Nem a területi kamarákhoz kell a vállalkozóknak befizetniük az 5000 forintot, legkésőbb március 31-ig, hanem központilag a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarához (MKIK). Az pedig annál a Gránit Banknál tart fenn számlát, amiben többségi tulajdont szerzett Orbán Viktor veje, Tiborc István, aki családjával tavaly Spanyolországba költözött.

A kamarai hozzájárulás összege durván 3 milliárd forintot tehet ki, mintegy 600 ezer vállalkozóval számolva.

A 24.hu megnézte, a területi kamarák bankszámlaszámlalistáját, és összevetették az MNB listájával, amiből az derült ki, hogy a 23 szervezet közül egyik sem vezeti a számláját a Gránit Banknál. Vagyis eddig a kamarai hozzájárulásból semennyi nem folyt be a Gránit Bankhoz, de most, hogy a Parragh László vezette MKIK-hoz kell érkezniük a befizetéseknek, az 5000 forintok mind a Tiborcz István többségi tulajdonában lévő pénzintézetnél fognak landolni.

Hasonló cikkünk:  Utoljára ültek össze a képviselők a júniusi választás előtt, viszont októberig szól a mandátumuk

A törvényjavaslatot, amivel központosította az Orbán-kormány a kamarai hozzájárulás beszedését, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes tavaly márciusban nyújtotta be.

A vállalkozásoknak azt érdemes még tudniuk, hogy akiknek a korábbi évekről tartozásuk van, azokat az 5000 forintokat továbbra is a területileg illetékes kamarákhoz kell utalniuk. Tehát a Bács-Kiskun megyében lévő vállalkozásoknak a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara felé, az UniCredit Zrt-nél vezetett 10915008-00000009-21320005 számú bankszámlára.

Csak a 2022-től esedékes kamarai hozzájárulásokat kell az MKIK Gránit Banknál vezetett számlájára küldeni.

Forrás: bkmkik.hu, 24.hu

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...