fbpx

FRISS HÍREK

Szúnyogirtás: amikor kiakadtak a fesztiválozók a permetezésen

- Advertisement -

A szúnyogirtás bocsánat gyérítés sokak számára megváltás lenne, hiszen tényleg sok a szúnyog. Mások viszont aggódnak a vegyszer miatt, szerintük veszélyes lehet az emberekre, sőt szándékos mérgezés zajlik. De ilyen összeesküvés elméletek mindig is voltak és lesznek is.

Egy időben felerősödtek ezek a hangok Kecskeméten a szúnyogirtással kapcsolatban. 2009-ben a sörfesztiválra látogatók egy részének nem tetszett, hogy a nyakukba szórták a permetet. Az akkor még alpolgármester Sipos László igyekezett megnyugtatni a lakosságot. Azzal, hogy a vegyszer semmilyen melegvérű élőlényre nem káros. Nem is ér földet, mert ködként terül szét a levegőben. A szórás idejében a méhek már kaptáraikban vannak, tehát rájuk sem veszélyes.

Ettől függetlenül akkor azt nyilatkozta a szolgáltatást végző cég, hogy a tömegrendezvények helyszíne felett kikapcsolják a szórást, de muszáj érinteni ezeket a területeket is, mert a repülési terv ezt megköveteli.

Hasonló cikkünk:  Szoborimitátort keresnek a Mosónő helyére napi 8 órában

A mostani szúnyoggyérítés folyton tolódik valamiért. Korábban a hőség miatt állt az országban az akció. Kecskeméten a tervezett időpontban a szélre hivatkozva nem szálltak fel a repülők. Az esőzés miatt fenntartott tartaléknapon pedig kiadós esőt kapott Kecskemét. A szúnyogok meg élnek és virulnak, mi pedig csapkodhatjuk tovább magunkat.

Néhány éve az állam kivette az önkormányzatok kezéből annak eldöntését, hogy mikor akarják elvégeztetni a permetezést. Korábban úgy működött, hogy egy megbízott szakértő kiállt a szabadba, és számolta, mennyi szúnyog megy rá. Amikor ez elért egy bizonyos idő alatt egy bizonyos számot, elrendelték a védekezést. Mondja el véleményét!

[Total_Soft_Poll id=”6″]

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...