fbpx
25.6 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Bács-Kiskunban is folytatódik a szúnyogírtás

- Advertisement -

Bács-Kiskun mellett többek között Budapesten, Baranya, Csongrád-Csanád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna és Zala vármegyékben lesz szúnyoggyérítés a héten.

A következő napokban a Duna mentén a fővárosban, Pest vármegye több településén, továbbá Baja és Mohács térségében lesz földi szúnyoggyérítés. Zala vármegyében a Dráva mentén, illetve Szolnok környékén kerül sor védekezésre. Csongrád-Csanád vármegyében néhány településen pótolják az előző héten a szeles időjárás miatt elmaradt munkákat. Esős, szeles időben a kezeléseket nem végzik el, ilyen esetben a pótnapokon, vagyis a meghirdetett időpontot követő két napban végzik el a munkát, ha az időjárás lehetővé teszi.

Minden szúnyog vízhez kötött életmódot folytat, sok faj számára a lakókörnyezetünkben létrejövő kisvizek jelentenek ideális élőhelyet. Az elmúlt napok viharai során többfelé jelentős mennyiségű csapadék hullott, ami kedvez a szúnyogoknak. Fontos, hogy ezeket a ház körüli kisvizeket számoljuk fel, vagy fedjük le.

Hasonló cikkünk:  Már hat körzetben nincs felnőtt háziorvos Kecskeméten

via Pénzcentrum

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...