fbpx

FRISS HÍREK

Nulla forint jut idén is a vidéki független színházaknak

- Advertisement -

A budapesti független színházak és tánctársulatok, befogadó színházak és forgalmazók működési támogatása évek óta változatlan volt. Idén azonban az infláció és a rezsiköltségek elszabadulása ellenére 41 százalékos elvonással sújtja a kormány a független műhelyeket.

Több társulat 2–4 millió forint közötti összeghez jutna egész évre, de az olyan kiemelt műhelyek, mint Pintér Béla és Társulata mindössze 14,4 millió forintot kapott.

Érzékenyen érintette a döntés a vidéki, így a szegedi MASZK Egyesületet, a Metanoia Artopédiát és a Homo Ludens Projectet is. A MASZK Egyesületnek például idén is nulla forint jutott. A Thealter úgy véli ki akarják véreztetni a független műhelyeket, állításuk szerint a pályázat nyertesei között voltak olyanok is, akiket értékelni sem lehetett volna a kiírás szerint.

Hasonló cikkünk:  Mi történt az elmúlt héten a vidéki Magyarországon? - heti sajtószemle

Kifogással lehet élni, de elmondásuk alapján 2021-ben már volt tapasztalatuk erről. Hozzátették, hogy átgondolják a lehetőségeiket.

A cikket a Szegeder és a KecsUP együttműködésének keretében szemlézzük, a teljes cikket itt olvashatja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...