fbpx

FRISS HÍREK

A magyar munkaerő Ausztriába megy, a thai pedig helyettük Magyarországra jön dolgozni

- Advertisement -

Senki nem csodálkozik már azon, hogy reggelente Sopron kiürül, mert a város nagy része Burgenlandba megy dolgozni. Nem csupán munkahelyek, hanem teljes szakmák üresedtek ki Győr-Moson-Sopronban. Az egyik ilyen terület az egészségügy és az idősápolás, aki csak teheti, átmegy a határ osztrák oldalára, és a többszörösét keresi a hazai béreknek.

Emiatt a Soproni Szociális Intézmény az ellátottak érdekében a 270 dolgozója mellé – szükség szerint – 20 fő thai munkaerőt kölcsönöz – jelentették be Facebook-oldalukon. A helyi szociális intézmény négy területen működik, van hajléktalanokat ellátó intézete, egészségügyi- és szociális alapellátója, valamint idősek otthona. Az érintettek úgy értesültek, hogy a thai kölcsönzött munkaerőt az idősek otthonában vetik be.

Ha lennének, akár magyar szakembereket is találnának annyiért, amennyit végül fizetni kell a kölcsönző cégnek, illetve a thai munkaerőnek a szállásukkal együtt – véli egy munkaerő-közvetítő szakember.

Hasonló cikkünk:  Évente sok munkavállalót veszít a hazai gazdaság

Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára április közepén arról beszélt, hogy Magyarországon elengedhetetlenül szükség lesz harmadik országból érkező munkavállalókra. A KSH adatai szerint tavaly 14 százalékkal, 81 ezerrel nőtt a külföldi munkavállalók száma. A következő években újabb 500 ezer munkáskézre lesz szükség a leendő beruházások miatt. Ezt Orbán Viktor is megerősítette, hozzátéve, hogy ez nagyon sok kérdést vet fel.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A 80-as években gyártott, használt síneket építenek be a kínai szupervasútba

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Kelebián fotózta le, hogy Diósgyőrben gyártott, használt síneket és talpfákat építenek be a kínai...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...