fbpx

FRISS HÍREK

A magyar munkaerő Ausztriába megy, a thai pedig helyettük Magyarországra jön dolgozni

- Advertisement -

Senki nem csodálkozik már azon, hogy reggelente Sopron kiürül, mert a város nagy része Burgenlandba megy dolgozni. Nem csupán munkahelyek, hanem teljes szakmák üresedtek ki Győr-Moson-Sopronban. Az egyik ilyen terület az egészségügy és az idősápolás, aki csak teheti, átmegy a határ osztrák oldalára, és a többszörösét keresi a hazai béreknek.

Emiatt a Soproni Szociális Intézmény az ellátottak érdekében a 270 dolgozója mellé – szükség szerint – 20 fő thai munkaerőt kölcsönöz – jelentették be Facebook-oldalukon. A helyi szociális intézmény négy területen működik, van hajléktalanokat ellátó intézete, egészségügyi- és szociális alapellátója, valamint idősek otthona. Az érintettek úgy értesültek, hogy a thai kölcsönzött munkaerőt az idősek otthonában vetik be.

Ha lennének, akár magyar szakembereket is találnának annyiért, amennyit végül fizetni kell a kölcsönző cégnek, illetve a thai munkaerőnek a szállásukkal együtt – véli egy munkaerő-közvetítő szakember.

Hasonló cikkünk:  A kecskeméti Mercedes-gyárban robotot tesztelnek az alacsony képzettséget igénylő feladatokhoz

Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára április közepén arról beszélt, hogy Magyarországon elengedhetetlenül szükség lesz harmadik országból érkező munkavállalókra. A KSH adatai szerint tavaly 14 százalékkal, 81 ezerrel nőtt a külföldi munkavállalók száma. A következő években újabb 500 ezer munkáskézre lesz szükség a leendő beruházások miatt. Ezt Orbán Viktor is megerősítette, hozzátéve, hogy ez nagyon sok kérdést vet fel.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...