fbpx

FRISS HÍREK

Pocsékul szólt a technika a tanévnyitó bulin

- Advertisement -

Ha egy isten háta mögötti falu iskolájának teadélutánján recsegve, ropogva, torzítva szólnak a hangafalak, az megbocsájtható. De ha ugyanez történik Kecskemét legrangosabb fesztiválján, az gyalázat. A Hírös Hét fiataloknak szóló napján, azon is belül a pénteki tanévnyitó fesztiválon, a főtéri kisszínpadnál, szinte élvezhetetlenül szólaltak meg a zenék. Ez pedig nem volt méltó sem a rangos eseményhez, sem az országos hírű DJ fellépőkhöz.

Nagyjából olyan volt, mint amikor a kocka Ladában a kalaptartóra hanyagul hátravetett barkácskészletből néhány csavar, az odagányolt, fedetlenül hagyott hangszóró membránjára esett, és az zörgött megállás nélkül, amint elindult bármi a kazettás rádión. Csak itt sokkal nagyobb hangerővel.

A fiatal hangtechnikusnak feltűnt, hogy valami nem stimmel. Először a kábeleket igazgatta, majd a hangfalon lévő potmétereket csavargatta ( aktív hangfal, az erősítő ebbe van építve ). Csak rosszabb lett ettől. Majd gondterhelt arccal a hangpultra nézett, és pillantása tehetetlenül veszett el a hangszínszabályzók között. Maradt úgy, pocsékul.

Pedig egy DJ hangosítása nem igényel komoly szaktudást. Minimálisan képzett technikusnak is meg kell oldani a feladatot. A lemezlovas keverőjéből kijövő jelet kell megszínezni, ahogy szükséges, majd az erősítőre küldeni. Na jó, közben ügyelni kell, hogy ne legyen túlvezérelve. Persze lehet, hogy tökéletesen végezte a feladatát, és valami a technikával nem stimmelt, ezt nem tudjuk. Még az is lehet, hogy a DJ-k keverőjén volt valami elállítva, de akkor vegyék már észre azok, akiknek ez a dolguk. A végeredmény, bármi történt is, borzasztó volt.

Hasonló cikkünk:  Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A zenének se alja, se közepe, se teteje nem volt. Egy recsegő katyvaszt kaptak a fülükbe a nyarat búcsúztató fiatalok, akik talán a harmadik felesnél már észre se vették a zene minőségét. De akkor is! Mi csak remélni tudjuk, hogy a tanévük nem olyan pocsék lesz, mint amilyen a hangzás minősége volt. A diundisu zenét is lehet minőségin megszólaltatni, és egy ilyen nagy rendezvényen ez elvárható is lenne. De megkockáztatjuk, hogy tegnap éjjel azokból a hangfalakból egyetlen tiszta hang se jött ki.

Nem ez az első hangprobléma a fesztiválon. Az ABBA Tribute Show koncerten több baki is rombolta az élményt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...