fbpx
31.4 C
Kecskemét
2024. június 22., szombat

FRISS HÍREK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

- Advertisement -

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel szeretnének a belvárosba jutni.

Ahogyan arról korábban már írtunk, a város a „modern city” jövőkép koncepciója alapján szükségét érezte egy P+R parkoló kivitelezésének, amelynek első ütemét a beharangozott „új” homokbányai városrész kialakításának arculatába tervezték. A kivitelezési munkák most befejeződtek, a parkolót bárki igénybe veheti.

Fotó: Varga László/KecsUP

A városvezetés szándéka, hogy a közeli településekről érkező dolgozóknak kedvezzenek. A város szélén elhelyezkedő területen ingyenes a parkolás, a jegykiadó automatából kivett bilétával pedig díjfizetés nélkül igénybe vehetőek a központba tartó járatok. A városvezetés azt reméli, ettől csökken csúcsidőben az utak forgalma és a dugók kialakulásának lehetősége.

Fotó: Varga László/KecsUP

A nyitás óta több alkalommal kilátogattunk a környékre, de első látásra nem váltott ki különösebb lelkesedést a parkoló, mivel egyetlen autó sem állt még a területen.

Az elképzelés sikerességét úgy tűnik több tényező is befolyásolja. A környék tömegközlekedése az „1”-es számú buszjáratra épül, amellyel elérhető a városközpont és a vasútállomás is akár. A központba vezető úthálózat fejlesztése azonban évek óta zajlik, és végeláthatatlan munkálatok vannak még hátra, nem beszélve arról, hogy szélesítés kapcsán buszsáv nem került kialakításra, így a járatok nem érnek be gyorsabban a városba.

Hasonló cikkünk:  Tanévzáró fesztivál lesz a Főtéren és a Vasútkertben

Ha van véleménye a téma kapcsán, akkor írja meg nekünk a szerkesztoseg@kecsup.hu-ra!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Visszaáll a régi forgalmi rend az ÉZI-nél lévő kereszteződésnél

Az 52-es főút ideiglenes forgalomtereléseinek megszüntetését követően július 1-jén, hétfőn az önkormányzattal egyeztetett módon visszaáll Kecskeméten az Ipoly utca...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...