fbpx
21.1 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Levélben gratulált a Szövetség Marosvásárhely most megválasztott magyar polgármesterének

- Advertisement -

Levelet írt hétfőn Soós Zoltánnak, Kecskemét testvérvárosa, Marosvásárhely szeptember 27-én, vasárnap megválasztott polgármesterének a Szövetség a Hírös Városért Egyesület városházi frakciója.

A levélben gratuláltak Soós Zoltánnak a megválasztásához, és kifejezték reményüket, hogy az új polgármester sikeresen meg tudja valósítani a terveit.

„Az összefogás ereje megmutatta azt, hogy milyen, amikor a szeretet hatalma eltörli a hatalom szeretetét. Tudjuk, hogy minden marosvásárhelyi polgár összefogásával új szemléletet kaphat a város. Tudjuk, hogy az új szemlélet új irányba képes lendíteni a város életét, végleg képes kitörni az elmúlt két évtized poshadt állóvizéből” – írták.

A Szövetség levele párhuzamba állította Kecskemét és Marosvásárhely sorsát. A levél szerint a marosvásárhelyiek vasárnapi döntése példa lehet a kecskemétiek számára.

„A sikereken túl a feladataink is közösek. Láttuk az önök példamutatását, hogyan kell küzdeni a korrupció ellen, hogyan kell felszámolni a székértáborokat, és ami a legfontosabb minden európai számára: hogy hogyan kell válaszolni a sovinizmusra és a gyűlöletre” – fogalmaztak .

Hasonló cikkünk:  Luxushotel helyett betontorzót kaptak a szolnokiak

Levelüket azzal zárták, hogy bíznak a két város egymást segítő közös fejlődésében.

Marosvásárhely, Kecskemét testvérvárosa 20 év után magyar polgármestert választott

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...