fbpx

FRISS HÍREK

Október 5-ére pedagógussztrájkot hirdet a PDSZ

- Advertisement -

A PDSZ közleményben hívja az óvodákból, iskolákból és a kollégiumokból is sztrájkolni a pedagógusokat. A sztrájk napjának estéjén a diákokkal közösen fognak tüntetni.

A PDSZ Országos Választmánya szeptember 23-án ülésezett, ahol döntöttek a sztrájkról is. „A gördülő sztrájk folytatása mellett rendszeresen meg fogunk nevezni olyan napokat, amikor országos munkabeszüntetésre hívjuk az oktatásban dolgozókat. Az első alkalommal 2022. október 5-re – az Oktatás Világnapjára- országos, egységes sztrájkot hirdetünk. Kérjük az óvodákban, iskolákban, kollégiumokban, szakszolgálatokban dolgozókat, hogy ezen a napon ne vegyék fel a munkát” – írják a felhívásukban.

A sztrájkot legkésőbb szeptember 27-én szerdán 16 óráig kell bejelenteni az intézményvezetőnek és 29-én 16 óráig le kell adni a sztrájkolók várható létszámát és névsorát. A más széfrákban dolgozókat is arra kérik, szervezzenek szolidaritási akciókat erre a napra.

Hasonló cikkünk:  A román bérek beelőzték a magyarokét

A PSZ és a PDSZ közös delegációi felkeresik október 5-én az Alapvető Jogok Biztosának budapesti, győri, miskolci és pécsi irodáit. Ezeken a helyeken fogják átnyújtani a Hivatalnak az összegyűjtött panaszokat. A debreceni, székesfehérvári, és szegedi irodákat október 4-én látogatják meg, mivel ezeken a helyszíneken szerdán nincs ügyfélfogadás.

17 órától pedig részt vesznek a Hídfoglalás a tanárokért nevű eseményen, amit délután 5 órától szerveznek a diákok a Jászai Mari téren. Innen este 7-kor tovább mennek a Kossuth térre a Tanítanék és noÁr által szervezett szolidaritási koncertre.

via HVG

A KecsUP egy későbbi cikkben jár utána, hogy Kecskeméten csatlakoznak-e az akcióhoz a pedagógusok.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...