fbpx

FRISS HÍREK

Elkezdik és befejezik idén a hetényi bekötőutat vagy újabb hitegetés?

- Advertisement -

A fejlesztések jók és nyilván mindenki örül azoknak, főként amelyek mindenkit érintenek. Például a közlekedési beruházások. De amikor ugyanazt az utat már többször belengetik, hogy na majd most, na majd akkor, ilyenkor óvatos és gyanakvó lesz az ember. Ezért is a címben a kérdés, hogy hitegetés vagy tényleg elkezdődik és fejeződik be idén a hetényi bekötőút építése.

Hiszen most Kecskemét polgármestere a Gong Rádióban mondta el, hogy március végén megkezdődhetnek az útépítések, és akkor megkezdik a Nyíri út szélesítését, majd bekötik az autópályába. És itt mondta el azt is, hogy a hetényi bekötőút építése is elkezdődik és az előzővel együtt év végéig befejezik.

Volt már bejelentés korábban is, csak munka nem követte

Csakhogy a hetényi bekötőút építését már évekkel ezelőtt is bejelentette a polgármester. 2022 szeptemberében írtunk erről a egy cikket, amelyben felidéztük:

Hasonló cikkünk:  Szoboravatással, zenés programokkal, koszorúzással ünnepelt Kecskemét - videóval

„Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a Baonnak 2019 szeptemberében még úgy nyilatkozott, hogy optimális esetben 2020 májusára lesz aláírt kivitelezési szerződés, és indulhat a munka. Ezután volt többszöri bizakodásra okot adó nyilatkozat, de az útépítés, azóta is várat magára. A mostani pluszforrással együtt összesen 1,9 milliárd forintból tervezik megépíteni az 1,3 km hosszú aszfaltutat.”

Tavaly szeptemberben még azt írtuk a városi honlapra hivatkozva, hogy a hetényi bekötőút záródátuma 2022. augusztus 29. Most az akkor linkelt oldalon már 2023. augusztus 31. szerepel. Várható dátumként.

Rezsitámogatás kapott a város a kormánytól

A polgármester arról is beszélt a Gong Rádióban, hogy a kormány több, mint egymilliárd forint támogatásról döntött Kecskemét esetében, amellyel a megemelkedett energiaköltségek miatti többletár 80%-át tudja kifizetni a város az intézményei után.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...