fbpx
19 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Sárban csatangolnak gyalogosok és bicajosok, mert lezárták útjaikat

- Advertisement -

Az Izsáki út négysávosítása, amely jelenleg csökkentett, téli üzemmódban halad, jelentős forgalomkorlátozásokkal jár. Mindenki elfogadja ezt, feltéve, ha nem lehetetlenül el a közlekedés ezáltal. Az autósok haladása megfelelőnek mondható a kényelmetlenséggel együtt, a jelenlegi helyzetnél talán nincs más kézenfekvőbb megoldás. Viszont több gyalogos és kerékpáros is megkereste szerkesztőségünket azzal a panasszal, hogy úgy érzik, kicsit mostoha lett az ő sorsuk. Példaként az egyetem előtti korlátozást említik.

Sárban járnak az egyetem előtt a biciklisek és a gyalogosok

Miután mi is közlekedünk itt kerékpárral, magunk is megtapasztaltuk ezt. Most az a helyzet, hogy ezen a szakaszon a campus oldalán lezárták a járdát, a másik oldalon a járdát és a kerékpárutat. Annyiban változott -talán éppen mától-, hogy már nem a campus vonalától van lezárva a járda, hanem később. De végig menni nem lehet egyelőre rajta. A régi épület oldalán a Sheraton felé nem is érdemes próbálkozni, de ott úgy tűnik, nem is volt olyan kivitelezői szándék, hogy lehessen tekerni vagy gyalogolni. De akkor viszont valahol kell. Ezért a másik oldalra megy át a forgalom a zebrán a két egyetemi épület között. Csakhogy itt vagy a buszmegállóban (amíg van), vagy az út szélén, az autók mellett lehet közlekedni. Aki viszont a járdát választja, az annak lezárásánál le kell térjen, és itt jelenleg semmilyen megoldás nincs arra az esetre, ha esik az eső. Mint nem olyan régen. A mai napsütés már javított a helyzeten. Nincs „bokáig érő” sár, csak fellazult, sáros talaj. Aki nem szeretne az autók mellett közlekedni, az a padkára lép fel, itt viszont sár van. Később is sártenger van, ahol a Sport utcánál vissza lehet térni a járdára.

Hasonló cikkünk:  Új út oldaná meg, hogy a homokbánya teherautó-forgalma elkerülje a katonatelepi utcákat

Nyilvánvalóan irreális elvárás, hogy átmenetileg minőségi járdát, vagy kerékpárutat hozzanak létre, nincs is hol. Arra viszont érdemes lenne figyelni, hogy csapadékos időjáráskor biztonságosabb, kulturáltabb legyen ezen a szakaszon (és ahol még gond van) az átmeneti közlekedés. Esetleg homokkal, salakkal, más anyaggal érdemes lenne felszórni ezeket az ideiglenes nyomvonalakat.

Mit mond a jogszabály?

A 20/1984. (XII. 21.) KM rendelet az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről 4. paragrafusa szerint:

(1) Az utak forgalmát úgy kell szabályozni (a forgalmi rendet úgy kell kialakítani), hogy a közlekedés résztvevői biztonságosan, gyorsan és zavartalanul közlekedhessenek.

A negyedik bekezdés kiemeli, hogy

A forgalomszabályozás során kiemelt figyelmet kell fordítani

– a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedésére

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...