fbpx

FRISS HÍREK

Polt Péter kitüntette Handó Tündét

- Advertisement -

Az első ügyészi törvény 1871. június 10-ei kihirdetésének évfordulója 1991 óta az ügyészség ünnepnapja, ezen a napon a legfőbb ügyész elismeréseket és pályadíjakat ad át.

Kedden a kitüntettek között volt Handó Tünde is. Mint az ügyészség közleménye fogalmazott, Polt Péter legfőbb ügyész a Magyarország Ügyészségével kialakított kiemelkedő és hatékony szakmai együttműködéséért Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke részére Pro Cooperatione Emlékérmet adományozott.

A kitüntetés pont arra a napra esett, amikor a Parlament szavaz majd arról, hogy maradhat-e posztán Handó. Az OBH elnökének elmozdítását az Országos Bírói Tanács kezdeményezte, mivel érvelésük szerint „Handó Tünde hatásköreit alkotmányos ellenőrzés nélkül gyakorolja (…) szembehelyezkedett az Alaptörvényben világosan megfogalmazott kontrollált hatalomgyakorlás elvével.”

Hasonló cikkünk:  A Belügyminisztérium megkezdte a kórházak ellenőrzését

A keddi ülésnap előtt az Országgyűlés igazságügyi bizottsága indítványában azt javasolja a képviselőknek, hogy Handó Tündét ne fosszák meg az OBH elnöki tisztségétől, amit az OBT május 8-án egyebek mellett az OBH elnökének kinevezési gyakorlatára és az előterjesztések benyújtásának megtagadására hivatkozva kezdeményezett. Handó Tünde jelezte, áll bármilyen vizsgálat elé, azok ugyanis szerinte visszaigazolják majd, hogy mindig betartotta a törvényeket és tisztességesen végezte a munkáját. Az OBH azt közölte, hogy minden megyéből kiálltak Handó Tünde mellett és elítélték az OBT „radikális lépését”.

A parlament honlapján látható, hogy az OBT indítványát a Fidesz-KDNP képviselői nem támogatták, így az 120 nem és 54 igen szavazattal leszavazták.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Háromról két műszakra áll át a Mercedes-gyár júliusban, kérdés még, hány dolgozótól válnak meg

A KecsUP szerkesztősége úgy értesült, hogy a kecskeméti Mercedes-gyár július 22-től két műszakos munkarendre áll át, amely állítólag tartós...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...