fbpx
14 C
Kecskemét
2023. október 4., szerda

FRISS HÍREK

Egyhangúan megszavazták Polt Pétert az uniós ügyészek szervezetének alelnökének

Az Európai Unió tagállamai Legfelsőbb Bíróságai mellett működő ügyészségek vagy azonos jogállású intézmények Hálózata (Nadal Network) alelnökké választotta Dr. Polt Péter legfőbb ügyészt – derül ki a Legfőbb Ügyészség közleményéből.

A 2009 óta működő szervezet idén tizenegyedik alkalommal gyűlt össze Máltán. A május 3-5. között zajló ülésen alapszabályt is módosítottak, a hálózat működését, felépítését érintően hoztak új rendelkezéseket.

Polt Pétert ellenszavazat nélkül választották meg alelnöknek.

Az új alelnök mellett két új főtitkárt is választott az ülés, Franz Plöchl, az Osztrák Köztársaság legfőbb ügyésze és Francois Molins, a francia Semmítőszék melletti legfőbb ügyész látja el a továbbiakban ezt a tisztséget.

„A hálózat célja az Európai Unióban működő legfelsőbb szintű ügyészségek vezetői számára lehetőség biztosítása a szakmai tapasztalatcserére” – írják a közleményben. Arról is döntöttek, hogy a szakmai tapasztalatcserét 2025-ben Magyarországon rendezik meg.

Hasonló cikkünk:  Az antarktiszi tengeri jég mennyisége negatív rekordot döntött

A szervezet konferenciáin a résztvevők a bűncselekmények kapcsán tapasztalható tendenciákat, az uniós esetjog jelentős döntéseit, az ügyészségek működésének további fejlődési irányait tárgyalják meg. A mostani konferencián az adatvédelem, a környezet elleni, valamint a pénzügyi bűncselekmények terén felmerült új jelenségek, kihívások, megoldások voltak az előadások középpontjában.

Hasonló cikkünk:  Gulyás Gergely: Magyarország Ukrajna barátja szeretne lenni

via Telex

Hirdetés

Felkapottak

Pesty László első „ügye” a Kecskemét melletti gyümölcsfeldolgozó pár milliárdos csalása

A 24.hu írta meg hétvégén, hogy Pesty László közzétette az első ügyet, ami szerinte a NER működését mutatja be. Pesty...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...