fbpx

FRISS HÍREK

Polt Péter lemondását követeli Magyar Péter, miután az ügyészség beidézte őt

- Advertisement -

Magyar Péter állítása szerint felhívta szerdán a Központi Nyomozó Ügyészség (valószínűleg a Központi Nyomozó Főügyészségre gondolt, mert olyan nevű szerv amiről ő írt, nincs), egyik ügyésze és jelezte, hogy meg kívánják hallgatni tanúként egy korrupciós bűncselekmény kapcsán, feljelentés elmulasztása miatt.

Facebook posztjában azt írja Magyar, hogy az ügyész szerint postára adtak egy idézést, amit nem vett át, majd három nap után személyesen próbálták számára átadni azt, de nem találták otthon. Magyar visszakérdezett, hogy miért sietnek ennyire, illetve jellemző-e, hogy egy nyomozásnál olyan időpontra küldenek ki idézést, „hogy szinte esély se legyen a normál kézbesítési szabályok szerint átvenni azt”. 

Elmondása szerint nem kapott megnyugtató válaszokat.

Hasonló cikkünk:  A választások után megszorítások és a veszélyhelyzet folytatása várható

Polt Péter legfőbb ügyésznek is üzent Magyar a posztban: „legalább a látszatra ügyeljen”, majd hozzátette, hogy „azonnali hatállyal távozzon hivatalából, de mielőtt ezt megtenné, mentse fel azon ügyészeket, akik a Völner-Schadl (és mások?) ügyében a nyomozást vezették.”

Az nem derült ki a bejegyzésből, hogy milyen ügyben akarják meghallgatni Magyart, azonban korábban már kérte arra Gulyás Gergelyt, hogy menjen be vele tanúskodni egy ügyben az ügyészségre.

Lassan a köd is felszáll Magyar szándékairól: egyes értesülések szerint pártot alapítana, március 15-én pedig rendezvényt is fog tartani Budapesten.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...