fbpx

FRISS HÍREK

Bán János és feleségének cégét bízták meg az önkormányzati médiacentrum előkészítésével, majd hamarosan Bán János lett ennek az ügyvezetője

- Advertisement -
Egy évnyi huzavona után csak megkaptuk a jegyzőtől azokat a szerződéseket, amelyeket kértünk a polgármester, a városháza és az önkormányzat média, reklám és PR költéseiről. Az egyik szerződésből derült ki, hogy a Hírös-Press Bt.-vel kötött szerződést az önkormányzat az önkormányzati sajtó jövőjét illetően, a dokumentumot a polgármester írta alá. A másik aláíró pedig Bán Judit a cég részéről. Ha a név ismerős, nem véletlen. De erről kicsit később.
Szóval a 2015. március 3-án kelt szerződés szerint a Hírös-Press Bt.-nek azt a feladatot adta az önkormányzat, hogy készítse el a Kecskeméti Médiacentrum megvalósíthatósági tanulmányát. Amit elvártak a cégtől, az a következő volt:
  • egyeztetések az intézményvezetőkkel és valamennyi fontos érintettel
  • a működési és szervezeti struktúra elkészítése
  • a napi hírgyártás részletes folyamatának kidolgozása
  • hirdetési marketing terv kidolgozása
  • költségvetési terv kidolgozása
  • megvalósítási ütemterv kidolgozása
A feladat tehát összetett volt, ehhez képest szűk két hónapot kapott a Bán-féle cég a megvalósíthatóság elkészítésére. Ami arra enged következtetni, hogy bizonyos fejekben azért ez formálódhatott már egy ideje. Tehát 2015. április 30-ig kapott időt a Hírös-Press Bt. a munkára.

Térjünk vissza az ismerősen csengő Bán névre.

Bán Judit Bán János felesége. A szerződés aláírásának idejében Judit beltagként, János kültagként volt a Bt. tulajdonosa ( 2018-ban fordult a kocka az Opten cégadatbázis szerint). Szóval magáncégként kidolgozták a médiacentrum modelljét, majd Bán János a médiacentrummal kapcsolatos megvalósíthatósági tanulmány elkészítésének határideje után kb. két hónappal a partvonalon belülre került az önkormányzati sajtóban. Bár eleinte még csak a hiros.hu és a Kecskeméti Lapokért felelt cégvezetőként. Azonban Eckhardt Balázs távozása után a Kecskeméti TV éléről, egy huszáros vágással megvalósult a médiacentrum, amelynek immár Bán Jánost választották ügyvezetőjének 2016 szeptemberében. Bán ekkor úgy nyilatkozott, hogy az előző egy évben is már lényegében megvalósult a médiacentrum.
De már ez is a múlt. Bán János távozott az elmúlt hetekben a kecskeméti önkormányzati sajtó éléről, a széket pedig Kozák Polett, eddigi -és már jó ideje- főszerkesztő helyettes, szakmai vezető vette át. Majd pár nappal később az önkormányzati sajtó úgy írta át egyhónapos cikkét, hogy az igazodott a polgármester szavaihoz, amelyek szerint csupán rémhírterjesztés (és ilyenkor az ellenzéki képviselőkhöz beszélt a közgyűlésen) az, hogy a városnak imázsfilmje készült volna. Tudják, a locsi, pocsi, pancsi film.
A Hírös-Press Bt. 600 ezer forint +ÁFA-t kapott a munkáért az önkormányzattól. A szerződés ezt tartalmazza. Bán Judit egyébként a majdnem 70%-ban önkormányzati tulajdonú Termostar Kft.-nél dolgozik

Mi is történt magyarul?

Abban az esetben (és csakis ekkor) ha a szerződés szerinti munkát elvégezték, megkapták érte a pénzt, és a kidolgozott tanulmány szerint megvalósították a médiacentrumot, akkor elmondható, hogy Bán Jánosék közpénzből egy magáncég tulajdonosaiként kidolgozták a médiacentrumot, ami később megvalósult, így lényegében Bán egy olyan munkahelyet, médiacéget alapozott meg a Hírös-Press Bt.-n keresztül, amelynek végül legfőbb feje lett, és ott közpénzből kapta a fizetését.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...