fbpx

FRISS HÍREK

Ellenzék: Az egyetemi híd után lehetne venni pár vödör fényvisszaverő festéket

- Advertisement -

Az egyetemi híd építése megmozgatta az ellenzéket, és van pár javaslatuk, hogy mi az, amit még meg lehetne oldani a városban, ha már ezzel megvagyunk. Azt írják Facebook oldalukon, hogy:

„Őszintén örülünk, hogy beemelték az Izsáki úton a két egyetemi épületet összekötő gyalogos felüljárót. Arra mikor számíthatunk, hogy a városvezetés hasonlóan sikeresen kampányol néhány vödör fényvisszaverő festékért, amitől a zebrák jól láthatóak lesznek? Vagy megoldódik sok olyan káoszos közlekedési pontja a városnak, ami időnként emberéletekbe kerül? Kerékpárutak létesítése, karbantartása? Az intermodális csomópont milliárdjai mikor öltenek testet valamiféle létesítményben? (Tervekkel tele van a padlás.) Nem kifogás, hogy ez “másik kassza”. A mindenkori városvezetés feladata a gondok megoldása.”

Korábban azt is nehezményezte a kecskeméti ellenzék, hogy még mindig nincs felújítva a Halasi úti felüljáró, amelyen mintegy hat éve korlátozva van a forgalom. Már többször foglalkoztunk ezzel mi is, voltak évszámok, voltak és vannak tervek, csakhogy a tavaly őszi nyilatkozat szerint pénz nincs a munkára. Korábban (2021 őszén) a Szövetség arra kérte Kecskemét polgármesterét, hogy ne az ellenzékkel foglalkozzon (egy akkori interjúban azt nyilatkozta Szemereyné Pataki Klaudia, hogy a kecskeméti ellenzék a káoszteremtésben érdekelt), hanem vesse be lobbierejét és tegyenek így a város kormánypárti parlamenti képviselői is, hogy most már újítsák fel végre a felüljárót.

Hasonló cikkünk:  Egyre több az újfajta hirdetőtábla a belvárosban, de keveset tudni róluk

kecsup.hu

Vissza az egyetemi hídra

A Kedo Zrt., amely az egyetemi építkezéseket koordinálja (korábban a polgármester férje volt a vezérigazgatója, de lemondott, mert pozíciója összeférhetetlen volt a felesége egyetemnél betöltött pozíciójával) azt írja a honlapján, hogy zöld egyetemet építenek. Úgy fogalmaznak, hogy a többi között környezettudatos építészeti megoldások miatt lesz zöld az egyetem.

A minap a helyére emelt egyetemi felüljáró első eleme egy acél szerkezet, és minden bizonnyal pont ilyen elemek fognak keringeni az egyetemi épületek körül, ha az összes elem a helyére kerül. Ez a híd fogja összekötni a régi főiskolai épületet és a campust. Kíváncsiak vagyunk, mi az olvasóink véleménye a hídról. Most nem arra, hogy kell-e egyáltalán, és ha igen, akkor miért nem. Hanem arra, hogy mennyire találják környezettudatos építészeti megoldásnak, ami eddig látszódik a hídból. A tervrajzok alapján még lesz valamilyen rácsos oldala, de alapvetően így fog kinézni a híd. Bár az is lehet, hogy eltér majd a látványtervektől, mert mintha azokon nem is pont oda érkezne meg a híd, mint valójában, vagyis nem feltétlenül igazodási pont ez.

Poll not found

Így emelték a helyére

Ott voltunk kedden éjjel, amikor a helyére emelték az első elemet. Erről egy videós összefoglalót is készítettünk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...