fbpx
21.1 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Egy hónapja foltozták, mára tiszta kátyú a Gábor Dénes utca

- Advertisement -

Lassan folytatásos teleregényt lehetne írni a Gábor Dénes utca hányattatásáról, és jót is röhögnénk talán rajta, ha nem mi, kecskemétiek lennénk az elszenvedői annak a kátyúhalmaznak, amely már szinte a kezdetektől jellemezte az útnak azt a szakaszát, amit nem aszfaltoztak le, csupán zúzalékot tömörítettek össze némi ragasztóanyaggal. Már az elkészülés után nem sokkal kátyúsodni kezdett, aztán már rosszabb lett, mint a Beretvás köz, amelyenek a tehermentesítésére szánták ezt az utat. Rengeteget írtunk az útról, most nem idézzük sorra a cikkeinket. Itt bőségesen talál írásokat erről az útról.

Miután szinte járhatatlanná vált ez a szakasz a nagy lyukak miatt, szeptember elején elkezdték befoltozni azokat. Ezt a munkák fotókkal dokumentáltuk és meg is írtuk. Eltelt egy hónap, és lám, az út megint csupa kátyú. Szeptemberi cikkünkben azt kérdeztük, hogy kibírja-e a foltozás télig. 97%-a a válaszadóknak azt felelte, hogy nem bírja ki. Nos, nekik lett igazuk. Olyannyira, hogy a tél előtt jóval már újból kátyús az út.

Itt van egy  fotó az egy hónappal korábban kátyúzott egyik területről, ugyanazt most is lefotóztuk, hogy látható legyen a változás.

Hasonló cikkünk:  Sok sofőr nem foglalkozik a stoptáblával Kecskeméten

Erre a szakaszra írta anno az önkormányzati sajtó és partnere, az önkormányzati tízmilliókból futtatott keol.hu (amely magát „Ténylegesen független kecskeméti hírportál”-nak hirdeti), hogy jó minőségű és biztonságos lesz ez a szakasz is annak ellenére, hogy ez nem aszfaltot kap. Korábban azt nyilatkozta Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, hogy az utat a gyorsan hajtó autósok tették tönkre, és majd új felületet fog kapni.

Nemzethy Kátyú Rezervátumot avatott a kutyapárt

A hétvégén a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kecskeméti szervezete felavatta az ország első kátyú rezervátumát, és mint ahogyan a cikkünk fotóján fentebb látszódik, táblával is jelezte ezt. Ezt írták akciójukhoz Facebook oldalukon:

„Gábor Dénes utcában, a Boróka lakópark és Mercedes lakótelep mellett nyílt az első, de nem egyetlen Nemzethy Kátyu Rezervátum. Az autósok boldogan szlalomozgatnak a védett gödrök között. Köszönjük a város vezetésének, hogy 20 éve hagyják a város útjain, és járdáin szaporodni a gödröket.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...