fbpx
17.1 C
Kecskemét
2023. szeptember 22., péntek

FRISS HÍREK

Féláron ehetjük a csokifagyit, kérdés, hány fagyizóban

Június 7-én, szerdán második alkalommal rendezik meg a Csokifagyi Napját. A kezdeményezéshez csatlakozó helyszíneken féláron adják az édességet. Igaz, eddig még nem sok ilyen fagyizóról tudni, Kecskeméten például csak egyről, és országosan is csak tizenkettőről.

A Szeretem a csokit blog csapata, azaz Kovács Ádám és Kovács Gergely értesítette szerkesztőségünket, hogy idén ismét lesz Csokifagyi Napja, „igazodva a nemzetközi naphoz, hiszen évek óta ezen a napon ünneplik a csokoládé ízű fagylaltot a világ más helyein”.
Mint írták, remélik, hogy ezen a napon mindenki eszik 1 gombóc csokoládé fagyit, ami máig a legkedveltebb öt íz egyike.

„Ez a nap más lesz mint a többi, hiszen ez egy ‘ünnepe’ a csokoládé fagylatnak. Így a csokoládé fagylaltot a kezdeményezéshez csatlakozó helyszíneken féláron ehetjük majd a jeles nap alkalmából, azonban a kedvezmény csak a helyben fogyasztott csokoládé fagyira érvényes idén is. A Csokifagyi napjához csatlakozott fagyizók és cukrászdák is fontosnak tartják a jó minőségű alapanyagok használatát és a vevők egyedi igényeit. Ezért is van már vegán és cukormentes fagyi is több csatlakozónál. Az idén a szervezők segítségére volt a Cukrász Ipartestület is, akik a jubileumi Év Fagylaltja versenyben külön kategóriát hoznak létre a csokoládé ízű fagyinak” – tudtuk meg.

Hasonló cikkünk:  Harminc éve tarolt Kecskemét a Játék határok nélkül televíziós vetélkedőn

A fagyizók teljes listája a Facebook eseményben lesz elérhető a Csokifagyi napján, azaz június 7-én. A szervezők közölték, mivel bármelyik fagyizó és cukrászda ingyenesen csatlakozhat a csokifagyi napja Facebook oldalán vagy honlapján, így érdemes az eseményt követni, hiszen az első évben még az esemény napján „az utolsó percekben is” csatlakoztak cukrászdák.

Hasonló cikkünk:  Egyelőre Kecskemét a rekorder a későn kidobott karácsonyfák versenyében

Azért a fagyizókat eddig nem igazán mozgatta meg a felhívás, kérdés, egyáltalán mennyire tudnak róla (az egyszerűbbnél is egyszerűbb honlapra ellátogatva biztosan nem sokat tudnak meg az esemény hátteréről). Megnéztük, cikkünk megjelenéséig országosan 12 fagyizó jelentkezett, Kecskemétről egy, a Marshmallows (Kandó Kálmán utca 13.).

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...