fbpx

FRISS HÍREK

Így alakítsuk ki a konyhát, ha imádunk főzni

- Advertisement -

A gondos tervezés meghálálja magát.

Otthonunk szíve a konyha. Itt zajlik az élet; nem véletlenül a házibulik legfontosabb helyszíne, de a reggelik, nagy családi ebédek, baráti teázások is itt történnek. Ez tehát egy olyan hely, aminek sok szerepet szükséges betöltenie, egyszerre fontos, hogy az étel készítéséhez biztosítsa a megfelelő munkafelületet, hogy esztétikus és kényelmes legyen.

A lépések csökkentése

Ugyan a testmozgás nagyon egészséges és hasznos elfoglaltság, de nem a konyhában. Ha maratonokat kell teljesíteni ahhoz, hogy elkészüljön a vacsora, akkor előbb vagy utóbb éhen marad a család. Tervezéskor úgy alakítsuk ki a bútorok és eszközök elrendezését, helyét, hogy az a szokásainknak a legmegfelelőbb legyen. Ne a konyha legtávolabbi pontjaira helyezzük a hűtőszekrényt és a munkalapot, törekedjünk inkább a munkaháromszög kialakítására. De éppígy járjunk el, ha a főzési szenvedélyünk a kávékészítésben kimerül, a kávéfőző és csészék, szükséges hozzávalók elérhető közelségben legyenek, hogy mindig szívesen álljunk neki a feladatnak.

Hasonló cikkünk:  A Belügyminisztérium megkezdte a kórházak ellenőrzését

Rendszerezett tárolók

Egy aktívan használt konyhában nagyon fontos szerep jut a tárolásnak. Éppen ezért a megfelelő magasságban lévő polcok, a kihúzható fiókok, a rendszerezett eszközök komolyan növelik a hatékonyságot, és nem mellesleg a munkakedvet is.

Kényelmes ülőhelyek

Egy olyan konyha, ahol finom ételek illata száll, általában hamar benépesül. Ahhoz, hogy a családtagok, barátok, vendégek ott lehessenek velünk, biztosítsunk kényelmes ülőhelyeket. Az egyszemélyes főzőműsor persze könnyen össznépi főzésbe csaphat, de ha csak a rálátást biztosítanánk vendégeinknek, akkor is fontos a komfortos kialakítás.

Nem szükséges minden kütyü

Rengeteg hasznos kisgép létezik, amivel könnyebb és élvezetesebb a konyhai munka. Ennek ellenére sem létfontosságú az összes high-tech berendezés felhalmozása, hiszen ezek zsúfolttá teszik a teret, arról nem is szólva, hogy vannak folyamatok, amik egyszerűbbek gépek bevetése nélkül.

Írásunk az RS Bútor, a Családi világ és a Hatnet szerkesztőségének segítségével készült.

(X)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Magyar Péter Kecskeméten zárta Bács-Kiskunban tett körútját

Szerda este érkezett Kecskemétre Magyar Péter országjárása során, a főtéren találkozott szimpatizánsaival és beszédet mondott. Az eseményről a KecsUP...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...