fbpx

FRISS HÍREK

Augusztusban hatodszorra is startol a Grasahu Fesztivál

- Advertisement -

Egész napos bemelegítő bulival hangol a Grasahu az augusztusi, négynapos fesztiváljukra. A májusi warm-up rendezvényen számos napközbeni programból válogathat majd a közönség, este pedig a koncerteké és a tempósabb elektronikáé lesz a főszerep.

A Grasahu egy iskolai projektből nőtte ki magát az Alföld meghatározó kisfesztiváljává, évről évre egyre dinamikusabban fejlődik és növekszik. A koncerteknek eddig helyet adó Pusztaszínház épülete mellé idén egy kültéri nagyszínpadot is felhúznak majd a szervezők, aminek köszönhetően duplázzák a zenei produkciók számát. Ezen túl még egy helyszínnel bővül majd a fesztivál, ami a színházi előadásoknak, beszélgetéseknek és workshopoknak ad majd teret.

Forrás: Grasahu Fesztivál

Az augusztus 14–18. közötti, hatodik Grasahu Fesztiválon újítás lesz még az ingyenes Grasahu shuttle busz is, amivel a Szegedről és Budapestről érkezőknek egyaránt könnyíteni szeretnének a fesztiválra való eljutásban a szervezők. A szolgáltatást a májusi eseményen is igénybe lehet már venni. Az üllési Pusztaszínház egyébként a Volán járataival, autóval, de még biciklivel is elérhető, Szegedtől mindössze 30 kilométerre található.

Forrás: Grasahu Fesztivál

A május 19-i előbulin a szervezők ízelítőt szeretnének nyújtani a nyári fesztiválhangulatból, amiben többek között a Hét Hat Club és a szegedi Domingo zenekarok lesznek segítségükre, a szintén szegedi Gather2gether dj kollektíva és a budapesti Terra Kontra csapat mellett.

A Hét Hat Club zenekar a budapesti undergroundban született, a romkocsmabeli art-punkok, nemzetközi nomádok és a táncházjáró zsiványok találkozójából. A banda utcazenészei bejárták Európát és Amerikát, színes ritmusokat, stíluselemeket gyűjtöttek össze, hogy visszahozzák modern formában a magyar és kárpát-balkáni népdalokat. Kjartan Code – az amerikai betyár – sajátos dalszövegei mellett énekel angolul, magyarul, románul, spanyolul és törökül is. A zenei stílusukat gyakran úgy emlegetik mint: gyp-hop, maneleton, vagy turbo folk jazz.

Hasonló cikkünk:  Orbán még mindig ott tart, hogy Robert Fico merénylője baloldali

Forrás: Grasahu Fesztivál

Melletük koncertet ad majd a másfél éve alakult Domingo is. A szövegközpontú pop-rock zenekar első fellépését 2022 novemberében adta a budapesti A38 hajón egy induló előadóknak rendezett meghallgatáson. Itt a szakmai zsűri beválogatta őket a húsz támogatott előadó közé. Azóta több teltházas koncertet adtak már vidéki és budapesti klubokban egyaránt, illetve meghívást kaptak egy tucat hazai fesztiválra is. Felléptek már a Szigeten, a Kolorádón, a Művészetek Völgyén és az Ördögkatlan fesztiválon is. Jelenleg Lázár Domokos (Esti Kornél, Lázár Tesók) és Egyedi Péter (Óriás) mentorálásával első nagylemezükön dolgoznak.

A május 19-i bulira már elérhetőek a jegyek. A különböző kategóriák között a családosok és a diákok is kedvezményekre lelhetnek. Május 12-ig egy nyereményjátékban is részt vehet a közönség, ugyanis azok között, akik jegyet váltanak a 19-i bulira többféle belépőt sorsolnak ki a szervezők az augusztusi nagy fesztiválra. A Grasahu Fesztiválra egyébként szintén elindult már a jegyértékesítés, oda jelenleg a Super Early Bird jegyek elérhetők május 12-ig.

Forrás: Grasahu Fesztivál

A Grasahu célja, hogy az Alföldön élőknek minden nyáron alternatívát biztosítsanak nagy fesztiválokra, és az underground és világzenei formációkat lehetőséghez juttassák – és hogy megmutassák, nem csak a főváros vonzáskörzetében történnek a jó dolgok.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...