fbpx

FRISS HÍREK

Dr Fleischman és Yukatengi koncert lesz csütörtökön Kecskeméten (videóval)

- Advertisement -

Ismét izgalmas zenei eseménynek ad otthont a kecskeméti Kilele Music Café. Május 2-án, csütörtökön a jazz-t, a pszichedéliát és a punk-rock-ot egyaránt ötvöző lengyel trió, a DR FLEISCHMAN koncertezik, a vendégzenekar pedig a különleges kecskeméti duó, a YUKATENGI, akik egyedi hangzású kompozícióikat elektromos hegedűn és dobfelszerelésen adják elő. Érdekesség, hogy mindkét formáció a „Miért éppen Alaszka?” c. tv-sorozatból kölcsönözte a nevét. Kapunyitás 20:00 órakor, a koncertek pedig 20:30-kor kezdődnek.

A DR FLEISCHMAN a lengyel underground / független zenei színtér nagy öregje, dinoszaurusza, veteránja, mohikánja. Kérlelhetetlenül ismétlődő és sulykoló basszus-riffek, jazz-zel és pszichedéliával kacérkodó torzított gitár, tűpontos és agyafúrt dobalapok, harsány anti-ének. A trió 1995-ben alakult a lengyelországi Pieńsk városában és közel 30 éves fennállásuk alatt 4 nagylemezt és 2 koncertalbumot jelentettek meg. Nevüket a ’90-es évek elején készült amerikai tv-sorozat, a „Miért éppen Alaszka?” főszereplőjétől, központi alakjától, Dr. Joel Fleischman-től kölcsönözték.

Forrás: Dr Fleischman

A zenekar pályafutása során eddig mintegy 300 koncertet játszott Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Németországban, Ausztriában és Litvániában, valamint turnéztak az Egyesült Királyságban és Írországban is. Olyan bandákkal osztották meg a színpadot többek között, mint a kanadai NoMeansNo, a cseh Gnu és a magyar Trottel.

A Dr Fleischman tagjai a klasszikus DIY etikett szerint maguk szervezik a koncertjeiket és adják ki lemezeiket, valamint aktívan részt vesznek Pieńsk underground zenei életének fenntartásában. A kisváros Qltur Kombinat nevű klubjában rendszeresen szerveznek koncerteket lengyel és külföldi turnézó zenekaroknak egyaránt. 2021-ben szerepeltek egy Pieńsk-ről készült dokumentumfilmben is.

Hasonló cikkünk:  Kadás diák lett a Közgazdasági Diákolimpia bronzérmese

Forrás: Dr Fleischman

A Dr Fleischman koncertje ajánlott mindazoknak, akik totál odavannak a ’90-es évek noise-rock, post-punk, jazz-core bandáiért; akik előszeretettel hallgatják az Unsane, a The Jesus Lizard, a Killdozer vagy épp a hazai Persona Non Grata zenéjét; vagy egyszerűen csak szívesen eljönnek egy csütörtök este egy Kecskeméten igen ritkán hallható megszólalású, saját útját járó, masszív rock-trió koncertjére!

A kecskeméti YUKATENGI energikus, csavaros és kimunkált zenét játszik, mely erőteljes dobra és effektezett elektromos hegedűre épül. Érdekesség, hogy nevüket ők is a „Miért éppen Alaszka?” c. sorozatból vették. A duó tagjai korábban olyan legendás kísérleti és világzenével foglalkozó zenekarokban tevékenykedtek, mint az Úzgin Űver, a Navrang és a Trottel Stereodream Experience, de jelenleg is aktívan részt vesznek a Lóca együttes, a Zoord, valamint a Fakutya zenekar munkájában.

Forrás: Szimpla Foto

Szívesen dolgoznak nemzetközi projektekben, tagjai a 12 zenészből álló NuFolk Global Connections Orchestra-nak is. A Yukatengi 2019 nyarán debütált Olaszországban, a Sabot zenekar dobosának független kultúrcentrumában. Szeptember elején pedig egy 8 állomásos észak-európai turné keretében Dániában, Svédországban és Norvégiában adtak koncerteket. 2019 őszén pedig már Magyarországon is bemutatkoztak, Budapesten, Kecskeméten és Szegeden léptek fel.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Szerdán érkezik Magyar Péter Kecskemétre

Kedden és szerdán Bács-Kiskunban folytatja országjárását Magyar Péter. Kecskeméten szerda este 7-kor a Nulla kilométerkőnél mond majd beszédet a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...