fbpx

FRISS HÍREK

Magánkézbe kerülnek a vasúti járművek, magántőkével segítik a MÁV-ot

- Advertisement -
A MÁV-Volán-csoport vasúti járművek karbantartására és gyártására vonatkozó tevékenységei hatékonyabbá válhatnak a jövőben, mivel a kormány úgy döntött, hogy a MÁV Vagon Kft. tulajdonának mintegy 75%-át magánkézbe adják át – írja a szegeder.hu a a MÁV Zrt nyomán.
A vállalat továbbra is a MÁV-VOLÁN csoport része marad, a változás az alkalmazottak munkáját nem érinti. Az új többségi tulajdonos a Magyar Vagon Zrt. lesz, amelynek portfóliójában már szerepel a vasúti járművek gyártásával és karbantartásával foglalkozó Dunakeszi Járműjavító Kft.
A kormány célja a lépéssel az, hogy a MÁV-VOLÁN-csoport által üzemeltetett vasúti járművek átlagéletkorát, ami jelenleg 40 év körül van, jelentősen csökkentsék. Ezzel összhangban néhány napja Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár is arra utalt, hogy a kötöttpályás közlekedés megújításához új piaci finanszírozási struktúrát kell kialakítani.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...