fbpx

FRISS HÍREK

Elektromos problémák az autóban: érdemes szakemberhez fordulni

- Advertisement -

Ahogy a technika fejlődik, úgy oldódnak meg évtizedes problémák, kapunk sokkal hatékonyabb megoldásokat. Másfelől azonban megjelennek az új hibák, amelyekkel szembesülhetünk. Nincs ez másképp az autók esetében sem, amelyekben egyre bonyolultabb elektromos rendszerek találhatóak.

Milyen problémákkal találkozhatunk?

A mai modern autókban található elektromos rendszerek kifejezetten hatékonyak és megbízhatóak, ez azonban nem jelenti azt, hogy sosem fogunk hibákkal találkozni. Ilyen esetben mindig forduljunk szakemberhez, például a Dubnicz autószerviz szolgáltatásai mindenben segíteni tudnak.

Vannak olyan hibák, amelyek általánosnak számítanak. Ilyen például az, amikor az indításnál jelentkeznek gondok. Ezek forrása gyakran a generátor, az akkumulátor vagy az indítómotor meghibásodása. Ha a motor gyengén fordul, vagy a jármű nem indul el, akkor mindenképpen ellenőrizni kell az elektromos rendszert.

Ugyanúgy idetartozik a világítás is: ha a lámpák már gyengén világítanak, villognak vagy esetleg már be se kapcsolnak, akkor a világítórendszert kell alaposan megvizsgálni. A hiba forrásai lehetnek a biztosítékok, izzók, de akár az elektromos vezetékek elhasználódására, sérülésére is utalhat. Ma már egyre több elektronikai rendszer található a modern autókban. Ilyen például a GPS, fedélzeti számítógép, klíma vagy a szórakoztató elektronika. Ha ezek közül valamelyik (vagy szélsőséges esetben egyik sem) működik, akkor itt is elektromos hiba húzódhat meg a háttérben.

Hasonló cikkünk:  Cégkivonat mindössze pár perc alatt? Igen, lehetséges!

A motorvezérlő, másnéven az ECU is egy számítógép, ami a motornak a működését szabályozza. Ha ezzel az egységgel történik valami, meghibásodik, azzal nőhet a fogyasztás, rossz lehet a motor teljesítménye, de még a motor teljes leállása is előfordulhat.

A legnagyobbakkal is történhet probléma

Vegyünk egy konkrét példát, mint amilyen a Ford, ami kiváló minőséget képvisel a piacon, de még ők sem teljesen védettek az elektromos hibákkal szemben. Ott van például a Smart Charging Rendszer, ami az akkumulátor töltését optimalizálja. Néhány modell esetében azonban felmerülhet olyan hiba, ami az indítást fogja megnehezíteni.

A Ford Focus az egyik legnépszerűbb modell, az alternátora azonban gyakran meghibásodhat, ami töltési és akkumulátor problémákhoz is vezethet.

Bízzuk a feladatot szakemberre!

A legfontosabb, hogyha bármelyik rendszer meghibásodik, vagy ennek a jelét észleljük (például villog a lámpa), akkor ne próbáljuk meg otthon megoldani a problémát. Az elektromos hibák gyakran veszélyesek is lehetnek, konkrétan tűzveszélyes helyzet is adódhat. Mindig minden esetben azonnal forduljunk szakemberhez, aki rendelkezik a megfelelő szerszámokkal, eszközökkel és védőfelszereléssel, hogy biztonságosan és hatékonyan meg tudja keresni a probléma forrását és kijavítani azt.

Szerencsére minőségi szervizekből nincs hiány, ezért is ajánlott rendszeresen ellenőrizni az autó állapotát.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...