fbpx

FRISS HÍREK

Bács megyei fideszes képviselőhöz került a milliárdos értékű balatonboglári kemping

- Advertisement -

Bács-Kiskun vármegye közgyűlés kormánypárti képviselőjének, Fercsák Róbertnek a többségi tulajdonába került az a cég, amely birtokolja az értékes balatonboglári Sellő kempinget, amit az állam egymilliárd forintért adott el 2020 végén, írta az mfor.hu még idén júliusban.

Hornyák Józsefné és Szűcs Imre Bács-Kiskun vármegyei jobbikos képviselőknek is feltűnt az adásvétel, ezért kikérték Fercsák vagyonnyilatkozatát, hogy „büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozzon” arról, milyen pénzügyi forrásból fedezte a Terebezd Trade Kft. 50 százalékos tulajdonának megszerzését. Kifejtették, hogy Fercsák „jelen pillanatban a 100 százalékosan bajai önkormányzati tulajdonú Baja Energetika Kft. -nél dolgozik energetikusként”, értesüléseik szerint „az ügyvezetővel egyező alapbérért, azaz havi bruttó 600.000.- forint összegért”. Az ellenzéki politikusok szerint Fercsáknak „nincs és nem is volt fedezete egy ilyen nagyságrendű befektetés megvalósítására” – írta sajtóközleményében a Jobbik-Konzervatívok két megyei képviselője.

Államtól a politikusig

A balatonboglári Sellő kempingről az elmúlt néhány évben az újságokban többször is esett már szó. Amikor az állam eladta a kempinget 2020 őszén, aminek a kikiáltási ára kicsivel több, mint 1 milliárd forint volt, ezt a Terebezd Trade Kft. szerezte meg. Egy hónappal később azonban a Terebezd tulajdonosa a kecskeméti VAAB-INMO Ingatlanhasznosító Kft. lett, ez a kecskeméti focicsapatot is birtokló Horváth Építőmester egyik tulajdonosának érdekeltsége.

Rövid idő után ismét új tulajdonosa lett a boglári kempinget tulajdonló Terebezd Trade Kft.-nek, miután 2023 nyarán átrendezték az üzletrészeket. Ettől kezdve lett többségi gazda a megyei közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának tagja, Fercsák Róbert, valamint szerzett tulajdonrészt még a Minerva Bizalmi Vagyonkezelő Zrt, vezette le az mfor.hu, hogy miként adták át a kulcsot az új tulajdonosok. Korábban a KecsUP is írt a kempinget üzemeltető cégről olyan kontextusban, hogy a korábban kormánykritikus, ma már kormánybarát kecskeméti Hírösvény mögött álló médiamunkás a kempinget üzemeltető Partisellő Kft. (amit a Terebezd hozott létre) ügyvezetője a Balatonon.

Hasonló cikkünk:  A költségvetés szinte romokban, mégis ezermilliárdok mennek el állami cégek támogatására

Válasz nélkül

Szerkesztőségünk megkereste Fercsák Róbertet, hogy miként reagál az ellenzéki képviselők felszólítására, de választ a kérdéseinkre nem kaptunk. (Ha érkezik, a cikkünket frissítjük.) A megyei önkormányzattól viszont kikértük a Fidesz-KDNP megyei politikusának 2019, 2020, 2021 és 2022. évekre vonatkozó vagyonnyilatkozatát. Csak a legutóbbit kaptuk meg, ugyanis az önkormányzati törvény lehetővé teszi azt, hogy a képviselők az előző évekre vonatkozó vagyonnyilatkozataikat visszakérjék, és ezzel élt is Fercsák – írta válaszlevelében a vármegye jegyzője.

A megyei közgyűlési tag a 2022-es vagyonnyilatkozatában feltüntette, hogy nevén néhány hektár föld szerepel, továbbá átlagos méretű lakás és családi ház, személyautó, illetve egy 2022-ben vásárolt motorcsónak. A képviselő 26 millió forint tartozást halmozott fel, ellenben ennél valamivel több megtakarítással rendelkezik. A képviselői tiszteletdíján kívül, mint az NKE Víztudományi Kar referense havonta bruttó 530 ezer forint jövedelme származik. Emellett 90 százalékban tulajdonosa az ingatlanforgalmazással foglalkozó Dominfo Bt.-nek, mely az elmúlt években 50 és 60 millió forint közötti árbevételt könyvelt el, és kevesebb mint 40 millió forint körüli nyereséggel zárt – olvasható ki az Opten cégadatbázisból. Mindez összefoglalva nagyságrendekkel elmaradni látszik a kemping értékétől.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Így várták a kecskemétiek Magyar Pétert (videó)

Szerda este közel 6000 fős tömeg gyűlt össze Kecskemét főterén, hogy meghallgassa a nemrég alakult Tisza Párt színeiben kampányoló...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...