fbpx

FRISS HÍREK

Ismét Bárány Napokat tartanak, Bács-Kiskunból négy étterem csatlakozott a kampányhoz

- Advertisement -

Hatodik éve és évenként kétszer hirdetik meg az európai uniós támogatású Bárány Napokat. A Juh Terméktanács és spanyol testvérszervezetének célja a juhhús újrapozícionálása és fogyasztásának népszerűsítése.

„A kulináris világ egyik titokzatos és univerzális gyöngyszeme, melyet csak kevesen ismernek igazán: a bárány- és a juhhús. A korábbi évek, valamint a tavaszi esemény sikerét követően az őszi Bárány Napok alkalmával szeptember 29-30. között ismét egyedülálló gasztronómiai élményben részesülhetnek az érdeklődők, amelynek középpontjában a bárányhúsos ételek fogyasztása áll, miközben az egészséges táplálkozás előnyeit is élvezhetik” – hívják fel a figyelmet a szervezők.
Mint hozzátették, az eseménysorozat évről évre egyre növekvő népszerűségnek örvend hazánkban. Az idei évben, a tavaszi és az őszi esemény alkalmával egyaránt, országszerte félszáz étterem csatlakozott a Bárány Napokhoz. A közreműködő éttermek kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a vendégek az ízlésükhöz illeszkedő hagyományos vagy nemzetközi bárányhúsos ételek széles kínálatát kóstolhassák meg, és valódi kulináris kalandban legyen részük.

Égerfán füstölt báránygerinc tavaszi zöldfűszeres-cukorborsós krémes rizzsel / Fotó: barihus.hu

„A Bárány Napok programsorozat kiváló alkalmat nyújt a juh- és bárányhús termékek jó megítélésének növelésére, jelentőségük és pozitív hatásaik ismertetésére. Mindemellett azok is élvezetik a húsfajta különleges ízvilágát és tápanyagokban gazdag jellegét, akik korábban csak ritkán vagy egyáltalán nem kóstoltak még ilyen jellegű ételeket.
“Fontos, hogy az emberek megismerjék a húsféleség előállítási módjának előnyeit, hiszen a bárány-és a juhhús az egyik legsokoldalúbb húsféle, amely nemcsak ízletes, de rendkívül egészséges is. Olyan állatoktól származik, amelyek szoros kapcsolatban állnak a természettel, szabad levegőn, a környezetükkel összhangban nevelkednek. Mindez különleges ízvilágot kölcsönöz a fehérjében, vitaminokban és áványi anyagokban gazdag húsuknak. Az állatokból készült termékek előállításának teljes folyamata fenntartható, természetes és környezetkímélő, mindemellett elkészítésük is igazán egyszerű” – szól a kampány ismertetője.
A kampány honlapján megtekinthető az őszi Bárány Napokhoz csatlakozó éttermek listája. Bács-Kiskunból ezúttal az Akasztói Horgászpark és Halascsárda, a Bugaci Karikás Csárda, a lajosmizsei Öreg Tanyacsárda és a dunapataji Tanya Bisztró vesz részt a Bárány Napokban.
Akik pedig otthon is ki szeretnének próbálni néhány ízletes bárányhúsból készült fogást, a kampány honlapja számos receptet kínál.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...